„Doctorul” Ciolacu anunta ca este „in contact permanent cu autoritatile judetene” din Neamt. „Autoritatile judetene” sunt de fapt baronul Ionel Arsene

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, sustine ca este „in contact permanent cu autoritatile judetene” din Neamt. Presedintele CJ Neamt este Ionel Arsene, cel care l-a numit pe politrucul traseist Lucian Micu in fruntea spitalului.

„In acest moment, prioritar este ca supravietuitorii tragediei de la Piatra Neamt sa aiba parte de ingrijiri medicale. Sunt in contact permanent cu autoritatile judetene si stiu ca s-au gasit solutii pentru ca activitatea medicala sa continue in siguranta la Spitalul Judetean din Piatra Neamt, iar sectia ATI distrusa in incendiu sa fie refacuta in regim de urgenta.

Am discutat cu toti colegii mei si am decis suspendarea oricarei actiuni de campanie electorala din respect pentru aceasta imensa tragedie. Toti decidentii politici au obligatia, in acest moment, sa se ocupe exclusiv de sanatatea oamenilor, nu de alegeri”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Prefectul judetului Neamt, George Lazar, anunta ca una dintre marile erori care au determinat tragedia de la spitalul judetean este ca sectia ATI a fost mutata „heirupist”, fara aprobarile necesare.

„Sectia care a ars a fost mutata de la etajul 3 la etajul 2, fara sa existe nici macar notificare la DSP. Cu toate ca era o modificare a structurii, nu s-a facut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul sa faca acest lucru”, a declarat prefectul de Neamt, George Lazar.

„La etajul 2 s-au facut in ultimele zile lucrari in regie proprie pentru a mari capacitatea sectiei de ATI, care pana acum functiona la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supozitie, inca nu a fost confirmata, ca aceasta mutare nu a respectat cadrul legal si nu au fost verificari din partea celor care aveau competenta si raspundeau tehnic pentru aceasta modificare. Specialistii de la ISU, parchetul, politistii, criminalistii trebuie sa stabileasca date concrete in urma anchetei. Acum sunt niste date care se desprind din discutiile avute cu cadrele medicale si cei de la ISU. A fost un fel de ‘hei-rup’ de a muta sectia de la etajul 3 la etajul 2, efectuand lucrari pe cont propriu. Spitalul a gresit ca a facut lucrarile fara aprobare”, a conchis prefectul, la Digi 24.

In ultimele zece luni s-au perindat la conducerea spitalului nu mai putin de opt manageri. Ultimul, Lucian Micu, este un traseist numit de baronul Ionel Arsene. Fost primar al orasului Roman, Micu a devenit manager dupa ce a trecut de la PNL la PSD. Conform celei mai recente declaratii de avere, Micu are un salariu de baza care incepe de la 17.965 de lei.

Arsene a declarat, sambata noapte, nu este important cine e manager.

„Managerul spitalului judetean cred ca este jurist. Ar trebui sa vedem cauza tragediei, asta e cel mai important. Nu l-am numit pe manager dupa ce a trecut de la PNL la PSD”, a sustinut Arsene la Antena 3.

Mai mult despre:

Comentarii: