„Doctorul” din Voluntari a plagiat MASIV. Decizie oficiala

news

Comisiile de specialitate din Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) au dat verdicte de plagiat „masiv” atat in cazul tezei de doctorat a lui Petre Toba, fost ministru de Interne, cat si in cazul primarului din Voluntari Florentin Pandele, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Verdictul final va fi dat de Consiliul General al CNATDCU, saptamana viitoare.

Un verdict initial de neplagiat in cele doua teze a fost respins in 7 septembrie de Consiliul general al CNATDCU.

Comisiile au constatat in cazul doctoratului lui Petre Toba ca „teza contine un plagiat masiv, care incalca grav normele academice” si au propus retragerea titlului de doctor acordat de Universitatea Nationala de Aparare ”Carol I” in 2011 pentru teza cu titlul „Politia Romana – forta de stabilitate si securitate. Optimizarea managementului cooperarii internationale in vederea combaterii amenintarilor neconventionale”.

De asemenea, inc azul primarului din Voluntari, Florentin Pandele, noua comisie a a decis ca teza „Romania si noile provocari generate de integrarea europeana”, sustinuta in 2008 la aceeasi Universitate Nationala de Aparare ”Carol I”, e vorba despre „o situatie clara de plagiat clar si masiv”. Si in acest caz, comisia de specialitate a propus retragerea titlului de doctor in stiinte militare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: