Doctorul MORTII din Berlin. A convins un bolnav MINTAL sa se arunce in aer pentru ISIS

externe

Politia germana a arestat joi, in Berlin, un medic suspectat ca ar fi convins un tanar sa intre in randurile organizatiei teroriste Stat Islamic din Irak, in numele careia a comis apoi un atentat sinucigas.

Tanarul neamt de 24 de ani, descris ca instabil psihic, a trecut in teritoriul controlat de ISIS in nordul Irakului, in 2014, unde s-a sinucis intr-un atentat savarsit in orasul Baiji, in luna mai. Nu mai putin de 12 soldati irakieni au fost ucisi, scrie The Local.

„Dovezile descoperite de investigatori aratat ca sinucigasul era bolnav mintal si usor de influentat”, au declarat procurorii.

Purtatorul de cuvant al procuraturii a spus ca parintii tanarului sunt imigranti in Germania, dar a refuzat sa dea publicitatii identitatea acestora. Medicul arestat, de 33 de ani, provine dintr-o familie mixta, in care tatal este arab iar mama, germanca.

Investigatorii au confiscat din casa medicului din Berlin o pusca cu luneta, telefoane mobile si documente. De asemenea au fost perchezitionate patru apartamente din capitala germana si din Mannheim.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: