Document EXPLOZIV: Politia germana trebuie sa-i lase in pace pe REFUGIATII care fura sau distrug bunurile nemtilor

externe

Cotidianul german Bild a publicat joi un document exploziv atribuit politiei din orasul Kiel, in care se da ordin ca refugiatii prinsi ca fura din magazine sau ca distrug bunurile germanilor sa fie lasati in pace.

Ordinul intern a fost emis in octombrie 2015, dezvaluie Bild. Acesta spune clar ca politistii nu trebuie sa intreprinda nimic impotriva refugiatilor prinsi ca au comis „infractiuni minore”, precum furt din magazine sau vandalism. Motivatia este una socanta: politistii ar avea prea mult de treaba cu stabilirea identitatii faptasilor.

„Pentru infractiuni minore (furt din magazine/distrugerea proprietatii) se va renunta la procedul de indentificare a persoanei sau la procedura amprentarii”, se afirma in document.

Bild spune ca foarte multi refugiati nu au documente de indentitate, astfel incat politia ar fi fost mult prea ocupata sa afle cine sunt de fapt infractorii. Jurnalistii cred ca aceasta regula este valabila pentru toti politistii din Germania.

Pe de alta parte, in cazuri mai grave, precum violente cu ranire sau furturi majore, documentul prevede ca politistii au voie sa determine indentitatea suspectului sau a vinovatului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: