Document secret al guvernului britanic: „Epidemia de coronavirus va dura pana in 2021, in primavara”

news

Epidemia de coronavirus din Marea Britanie va dura pana in primavara lui 2021 si ar putea infecta 7,9 milioane de persoane, indica un document secret al Directiei de Sanatate Publica, dat publicitatii de The Guardian.

Documentul arata pentru prima data ca autoritatile engleze admit faptul ca virusul ar putea circula inca un an si va reprezenta o povara enorma pentru sistemul de sanatate, deja sufocat in ultimii ani.

De asemenea, se mai arata in raport, se asteapta ca pana la 80% din populatie sa fie infectata si chiar spitalizata.

Profesorul Chris Whitty, consilierul pe probleme medicale al guvernului englez, a declarat ca acesta este cel mai negru scenariu si ca este posibil ca cifra sa fie mai mica, dar raportul indica in mod explicit ca „este de asteptat” ca 4 din 5 persoane sa fie infectate.

„Se asteapta ca pana la 80% din populatie sa fie infectata cu COVID 19 in urmatoarele 12 luni si peste 15% (7,9 milioane) vor avea nevoie de spitalizare”, se arata in document.

Raportul a fost pus la dispozitia tuturor autoritatilor din domeniul medical, de la sefi de Directii Sanitare, pana la directori de spitale, precizeaza sursa citata.

„Cand publicul aude ca ar putea dura pana la 12 luni, multi oameni vor fi suparati si ingrijorati”, a declarat Paul Hunter, profesor de medicina la Universitatea East Anglia.

„Un an este o perioada foarte plauzibila, dar nu este bine inteleasa”, a mai spus doctorul in epidemiologie. „Cred ca va scadea pe timpul verii, pe la sfarsitul lui iunie, si va reveni in noiembrie, ca si gripa de sezon. Cred ca va deveni o prezenta perpetua, dar va slabi, odata ce imunitatea organismului uman va creste”.

Expertii au pornit de la prezumtia ca virusul ar avea o rata a mortalitatii de 1% si au ajuns la concluzii mai mult decat ingrijoratoare, care ar presupune un numar de victime de 531.000. Daca presupunerea doctorului Witty, care a plasat rata mortalitatii la aproximativ 0,6%, numarul ar fi de 318.000, mult mai mic, dar in continuare imens.

Mai mult despre:

Comentarii: