Document trimis de Guvernul PSD la Bruxelles: „Salariile sunt TAIATE cu echivalentul ratei inflatiei. Nu sunt bani pentru aplicarea legii salarizarii unitare”

politica

Senatorul PNL Florin Citu a afirmat, sambata, ca PSD va introduce, de anul viitor, masuri de austeritate si nu va mai aplica Legea salarizarii unitare. Liberalul prezinta in acest sens un document trimis CE prin care coalitia de guvernare promite inghetarea salariilor in sectorul bugetar in 2019.

„PSD i-a tradat si i-a mintit pe romani. Romania in criza economica-PSD introduce masuri de AUSTERITATE in 2019! Intr-un document trimis Comisiei Europene PSD +ALDE promit inghetarea salariilor in sectorul bugetar in 2019 la nivelul din Decembrie 2018. PSD +ALDE NU MAI APLICA LEGEA SALARIZARII UNITARE (astfel recunosc falimentul programului de guvernare)!”, a scris Florin Citu, sambata, pe Facebook, postarea fiind insotita de un extras din documentul trimis catre CE.

Liberalul a adaugat ca, prin promisiunea facuta de PSD-ALDE in documentul transmis Comisiei Europene, coalitia va taia de fapt salariile cu echivalentul ratei inflatiei.

„Asta inseamna ca salariile sunt TAIATE cu echivalentul ratei inflatiei. In plus cresterea dobanzilor va taia si mai mult din puterea de cumparare. In poza masurile pe care PSD promite ca le va lua la construirea bugetului pentru 2019. Este clar ca legea pensiilor este doar o minciuna. Nu sunt bani pentru aplicarea legii salarizarii unitare si PSD+ALDE mint ca dubleaza pensiile”, a explicat senatorul PNL.

Florin Citu a mai anuntat ca in urmatoarele zile va face public un raport asurpa situatiei economice din tara.

Legea salarizarii personalului bugetar a fost adoptata de Camera Deputatilor, for decizional, la inceputul lunii iunie a anului 2017, in perioada Cabinetului Grindeanu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: