news

Documente declasificate: Kirill a spionat pentru KGB in Elvetia. Numele lui de cod era „Mihailov”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, un sustinator puternic al deciziei Moscovei de a invada Ucraina, a spionat Elvetia pentru Uniunea Sovietica in anii 1970, potrivit unor publicatii elvetiene citate de Swiss Info.

Ziarele Le Matin Dimanche, de limba renana, si Sonntags Zeitung, de limba germana, au citat arhive declasificate ca dovada ca liderul religios a lucrat pentru KGB, principala agentie de securitate si informatii a Uniunii Sovietice.

Kirill ar fi desfasurat activitati de spionaj in timp ce locuia la Geneva in calitate de reprezentant oficial al Patriarhiei Moscovei la Consiliul Mondial al Bisericilor (WCC).

Misiunea lui Kirill, al carui nume de cod era „Mihailov”, a fost, de asemenea, de a influenta acest consiliu, care fusese infiltrat de KGB in anii 1970 si 1980.

Potrivit rapoartelor, Biserica Ortodoxa Rusa a refuzat sa comenteze presupusele activitati de spionaj ale lui Kirill la Geneva, in timp ce WCC afirma ca nu detine „nicio informatie” pe aceasta tema.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Surse: Ciolacu s-a intalnit cu Dan Voiculescu de mai multe ori in ultimele zile. Presiuni pentru ca Piedone sa fie retras in favoarea lui Firea

Premierul PSD Marcel Ciolacu s-a intalnit de cateva ori, in aceste zile, cu Dan Voiculescu…

4 ore ago

Moscova ameninta Polonia, sa nu cumva sa primeasca arme nucleare: „Acestea vor deveni tinte principale pentru Rusia”

Rusia va face din armele nucleare ale NATO din Polonia una dintre tintele sale principale…

4 minute ago

Parlamentul European, vot zdrobitor prin care refuza sa recunoasca rezultatul alegerilor prezidetiale din Rusia. Orban al Ungariei este singurul lider UE care l-a felicitat pe Putin

Parlamentul European refuza sa recunoasca rezultatele alegerilor prezidentiale din Rusia si a cerut statelor membre…

23 de minute ago

BREAKING Clotilde Armand, trimisa in judecata chiar in ziua in care si-a depus candidatura. Acuzatiile procurorilor si reactia primarului Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisa joi in judecata de procurori, la putin…

3 ore ago

Au zburat palele cabaretului Moulin Rouge, faimos obiectiv turistic al Parisului – Video

Palele morii de vant Moulin Rouge, unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Paris,…

O oră ago