Categories: news

Documente: Dragnea plateste o firma de lobby din SUA pentru a-i aranja intalniri „cat mai curand posibil” cu vicepresedintele SUA. Cati bani sunt in joc

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, are contract cu o firme de lobby din SUA pentru a-i aranja o intalnire cu vicepresedintele american Mike Pence, informeaza site-ul legistorm.com, site specializat in monitorizarea activitatii Congresului si a activitatilor de lobby, care citeaza documente recente ale Departamenului de Justitie.

„Un politician roman condamnat la inchisoare pentru fraudarea alegerilor incearca sa-si aranjeze intalniri cu vice-presedintele Statelor Unite, Mike Pence, si cu presedintele Camerei Reprezentanilor, Paul Ryan”, se afirma inca de la inceputul articolului de pe site-ul american.

“Acum, Partidul Social Democrat plateste grupului de relatii publice Madison&Co 100.000 de dolari pentru a-l introduce pe Dragnea la Pence si Ryan “cat mai curand posibil” pentru a aranja ‘intalniri politice, media si academice’ pentru Dragnea. Cei implicati in acest caz sunt presedintele Madison&Co, Al Madison, lobbyist-ul democrat William Oldaker, Drew Willison, seful stafului liderului democrat Harry Reid si William Harris, un republican care ‘a lucrat pentru Trump Organization pe diverse chestiuni politice si de business’, potrivit documentelor date publicitatii. Departamentul Justitiei n-a dat inca publicitatii datele pentru Oldaker si Willison”, se arata in articolul publicat pe site-ul legistorm.com, citat de hotnews.ro.

In articol se aminteste ca aceasta n-ar fi prima intalnire cu membrii actualei administratii. In zilele de dupa inaugurarea presedintelui Donald Trump, Dragnea s-a intalnit cu presedintele-ales, cu fostul consilier pe securitate nationala, Michael Flynn si cu Ed Royce (senator republican), care conduce comitetul de afaceri externe din Camera Reprezentanilor.

In documentul dat publicitatii de Departamentul Justitiei la data de 24 octombrie apare numele Gheorghe Dimitrescu la rubrica persoanei de legatura intre PSD si lobbyistii americani.

Singura persoana apropiata de PSD cu acest nume si cu legaturi in Statele Unite este, Gheorghe Dimitrescu, in prezent consilierul lui Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor si presedintele comisiei speciale care se ocupa de modificarile la legile justitiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Tehnologie de varf” ruseasca: peste jumatate dintre cipurile pentru computer produse de compania ruseasca Baikal Electronics sunt defecte din fabricatie

Mai mult de jumatate din procesoarele fabricate de cel mai mare producator rusesc de componente…

46 de minute ago

Cine l-a „razgandit” pe premier? Marcel Ciolacu anunta ca supermarketurile nu vor fi inchise in weekend: „Din toate semnalele primite, rezulta clar ca nu e oportun”

In deschiderea sedintei de guvern de astazi, premierul Marcel Ciolacu a anuntat ca marile lanturi…

60 de minute ago

Candidatul republican Mark Robinson, sustinut de Trump pentru postul de guvernator in Carolina de Nord, afirma ca tehnologia de televiziune „vine de la Satana”

In timpul unui discurs tinut in fata membrilor Partidului Republican din Lee County, Florida, Mark…

2 ore ago

Un jandarm din Bihor, lovit de un individ cu o doza de bere in cap, va primi de la acesta daune morale in valoare de 5.000 de euro

Un barbat din Butani, judetul Bihor, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si la…

2 ore ago