Documentul PSD trimis la Bruxelles: 30% dintre bugetarii din administratie vor fi dati afara. „Dragnea trebuie sa raspunda”

politica

Senatorul PNL Florin Citu a scris, duminica, pe Facebook, ca Liviu Dragnea si conducerea PSD trebuie sa dea explicatii romanilor daca au stiut si au fost de acord cu inghetarea salariilor din 2019, cu reducerea personalului din administratia locala, respectiv a cheltuielilor cu salariile.

„Dragnea trebuie sa raspunda! Liviu Dragnea si conducerea PSD trebuie sa raspunda la o intrebare esentiala pentru romani: Ati stiut si ati fost de acord cu: -inghetarea salariilor din 2019 si neaplicara legii, -reducerea cu 30% a personalului din primarii si consilii judetene, -reducerea cheltuielilor cu salariile si pe cele de bunuri si servicii in fiecare an pana in 2022?”, a afirmat Florin Citu, duminica, pe Facebook.

Senatorul PNL a indemnat lumea sa ii ceara explicatii lui Liviu Dragnea si conducerii social-democrate cu privire la acest subiect.

Liberalul a anuntat, sambata, ca PSD va introduce, de anul viitor, masuri de austeritate si nu va mai aplica Legea salarizarii unitare. Citu prezinta in acest sens un document trimis Comisiei Europene de catre ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, prin care coalitia de guvernare promite inghetarea salariilor in sectorul bugetar in 2019.

In schimb, Eugen Teodorovici, a spus, sambata, ca este o varianta de lucru inghetarea salariilor din 2019, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapida a Legii salarizarii, adica in 2020, nu pana in 2022.

Tot sambata, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a precizat ca Legea salarizarii se aplica asa cum a fost publicata in Monitorul Oficial si ca a colaborat cu ministrul de Finante, cu toate ca au fost speculatii ca se contrazic, subliniind ca desi Comisia Europeana a cerut mai multe scenarii, nu inseamna ca vor ingheta salariile.

Legea salarizarii personalului bugetar a fost adoptata de Camera Deputatilor, for decizional, la inceputul lunii iunie a anului 2017, in perioada Cabinetului Grindeanu, iar aplicarea este programata incepand cu 2022.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: