Dogaru, scandal in Senat la legea pensiilor speciale: „Pe cine mobilizati sa lupte cu Putin? Pe dvs? Va atrag atentia ca se calca in picioare tratatul de aderare la NATO”

politica

Colonelul in rezerva Mircea Dogaru, presedintele unui sindicat al cadrelor militare in rezerva, a facut scandal, marti, in Comisiile juridica, de aparare si de munca din Senat, unde s-a adoptat un raport de admitere la proiectul de lege privind pensiile speciale.

„Cine mai vine sa moara pentru salariul minim pe economie in politie sau aramata? Pe cine mobilizati sa lupte cu Putin? Pe dvs? Va atrag atentia ca se calca in picioare tratatul de aderare la NATO. Suntem armata NATO. Suntem politie NATO. Cu cine vreti sa ne inlocuiti?

Taiati pensiile ca sa platiti de 16 ori mai mult un strain? Unde se duc banii astia? Noi avem o gluma, omorati-ne pe toti in noaptea asta si nu veti lua un leu din banii de pensii militare. Vor fi folositi in continuare pentru achizitia de Pirania care nu trec raurile pentru ca nu au abilitate, care nu urca dealurile si muntii, in timp ce ale noastre sunt perfecte. Aveti de-a face cu un domeniu total necunoscut”, a strigat Mircea Dogaru.

Si USR a avut pozitii critice, insa pentru ca taierile nu sunt satisfacatoare.

„Vedem o zgarietura superficiala a acestor privilegii, cu tot felul de acrobatii, de impozitare a unei bucatele care depaseste o anumita suma si o anumita plafonare, dar nu de eliminare a luxului, a privilegiului si nici macar de trecere pe principiul contributivitatii”, a declarat senatorul USR Stefan Palarie.

Senatorul PNL Virgil Guran le-a luat apararea celor din armata.

„Vorbesc foarte mult de armata cei care nici nu au facut Armata, macar alea sase luni. Eu cred ca nu ar trebui sa ne jucam cu acest lucru, mai ales in contextul actual. Ne dam seama ca sistemul de aparare este extrem de important pentru o tara. Trebuie sa ii tratam cu respect. De exemplu, la MApN, pensia medie ste de 4.000 de lei, asa ca nu putem vorbi de pensie speciala, este pensie de subzistenta la momentul de fata”, a mai spus Guran.

Unul din amendamentele aprobate in comisii, depus de coalitia de guvernare arata ca nicio pensie nu va depasi veniturile din timpul activitatii.

De asemenea, se introduce un impozit progresiv de pana la 15%. Astfel, venitul sub 2.000 de lei nu va fi impozitat, pentru pensiile speciale cuprinse intre 2.000 si 6.000 de lei se va aplica un impozit de 10% aplicat diferentei de 4.000 de lei, iar pentru pensiile care depasesc 6.000 de lei se va aplica un impozit de 15%. Pensiile speciale se vor indexa anual cu rata inflatiei.

In plus, nu se va mai permite cumulul pensiilor speciale, daca cineva a activat in doua sisteme speciale, iar in cazul pensiilor din Aparare se elimina cinci sporuri din baza de calcul pentru pensie.

Citeste si: Sindicalistii lui Dogaru si Coarna au iesit in strada pentru a-si pastra pensiile speciale: „Suntem ultimul bastion de rezistenta al statului numit inca Romania”

Citeste si: EXCLUSIV Cum a obtinut colonelul Dogaru, admiratorul lui Dughin, un spatiu chiar in sediul Politiei locale Sector 1. Protocolul incheiat cu omul lui Tudorache, fostul primar PSD

Dogaru spunea despre Dughin ca este „unul dintre cei mai mari filozofi, sociologi si politologi, opozanti ai globalismului irational”. „Aleksandr Dughin este unul dintre foarte apropiatii lui Vladimir Putin, consilier pe probleme de geopolitica” , sublinia Dogaru, citat de In linie dreapta.

Dogaru a spus ca intalnirea a avut loc la cererea lui Alexandr Dughin si au discutat, timp de 3 ore, despre „istorie, geopolitica si geoistorie”. Alexandru Dughin a laudat activitatea de „rezistenta” antiglobalista din 2012.

„Sindicatele militare au scos pe strazi in Ungaria cadrele active din armata si politie, in timp ce in Romania a organizat manifestatii in toata tara, pentru a demonstra ca lupta continua, SCMD, ca sindicat al rezervistilor din intregul Sistem National de Aparare”, arata atunci Gelu Trandafir.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: