Doi angajati ISU, retinuti in ancheta Colectiv. Piedone spune ca a semnat autorizatia ca primarul

news

Doi angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au fost adusi cu mandat la DNA si, dupa audieri, au fost retinuti. Cei doi sunt cercetati pentru abuz in serviciu. Fostul edil Cristian Popescu Piedone sustine ca a semnat „formal” autorizatia pentru functionarea Clubului Colectiv.

Antonina Radu, pompier la Serviciul de prevenire al ISU Bucuresti – Ilfov si Petrica Matei, angajat al inspectoratului, sunt cercetati de procurorii militari din cadrul DNA pentru abuz in serviciu. Ei vor fi dusi in arestul Politiei si maine vor fi prezentati in fata unui judecator militar care decide daca vor fi aresati sau nu pentru urmatoarele 29 de zile.

DNA ii acuza pe cei doi ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, au mers de mai multe ori in Club Colectiv pentru a face verificari, fara insa sa raporteze aceste verificari, dar si nereguli descoperite si nici macar faptul ca la acea adresa functiona un club deschis pentru public.

„Din ordonantele intocmite de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:

In perioada septembrie 2014 – primavara anului 2015, inculpatii Radu Antonina si Matei George Petrica, in calitate de ofiteri inspectori in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, cu buna stiinta nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu.

Concret, cei doi inculpati au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, aducandu-se astfel atingere drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

De mentionat este faptul ca, desi au facut mai multe deplasari la S.C. Colectiv Club SRL, inculpatii Radu Antonina si Matei George Petrica nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca aceasta societate comerciala sa fie luata in evidenta de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, ca functionand fara aviz/autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.

Prin aceasta s-a asigurat obtinerea unui folos necuvenit in suma de 62.298 lei pentru S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucuresti, reprezentand profitul pe care aceasta societate l-a realizat de la inceperea functionarii pana la data dezastrului 30.10.2015”, a comunicat DNA.

Intre timp, fostul edil al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone ar fi declarat in fata judecatorilor ca se considera nevinovat intrucat a semnat acte fara sa stie ce semneaza, mai exact ca „a semnat formal” autorizatia de functionare a Clubului Colectiv.

Insa, in motivarea arestarii preventive, judecatorii au constatat ca apararea lui Piedone nu se sustine. Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, cei care l-au judecat, spun ca semnatura pe care acesta a pus-o pe actele Colectiv nu este formala si ca acesta nu poate pretinde ca nu are legalitate.

De asemenea, avocatii edilului demisionar au cerut ca edilul sa nu stea in arest, invocand „problemele cardiace de care sufera”. „Apararea inculpatului Popescu in sensul neluarii unei masuri preventive atat de severe datorita afectiunilor de care acesta sufera, nu poate fi primita de judecator avand in vedere, pe de o parte ca atat ANP cat si Ministerul de Interne poate asigura asistenta medicala, iar pe de alta parte, din documentele depuse nu rezulta existenta unei expertize care sa concluzioneze in sensul ca inculpatul nu ar putea suporta detentia”, se arata in motivarea arestarii preventive.

Ancheta in cazul Colectiv a ajuns pana la prefectul Capitalei, caruia DNA ii cere sa spuna daca a controlat si contrasemnat avizele Primariei Sector 4 pentru Clubul Colectiv, anunta Digi24.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: