Doi barbati raniti in explozia produsa azi-noapte la Calimanesti, Vrancea, au fost transportati cu elicopterul la spitale din Bucuresti

news

explozie, Calimanesti, spitale, Bucuresti

Doi barbati de 61 si 53 de ani, victime ale exploziei de la magistrala de gaz de la Calimanesti, urmata de incendiu, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, au fost preluati cu elicopterul si transferati la unitati medicale din Bucuresti, a informat, joi dimineata, Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea.

Potrivit sursei citate, cele cinci persoane ranite in urma exploziei de la Calimanesti au ajuns la Compartimentul de Primiri Urgente al Spitalului Municipal Adjud cu mijloace proprii.

„La ora 01,12, Dispeceratul SAJ Vrancea a primit o solicitare, in localitatea Calimanesti, pentru o explozie urmata de incendiu la o conducta de gaze. S-a activat Planul rosu la ora 01,53. SAJ Vrancea a alocat cinci echipaje tip B in zona incendiului. Primele cinci victime s-au deplasat cu mijloace proprii la CPU Adjud. Trei victime au fost internate in spital. Pentru doua victime s-a solicitat transferul din CPU Adjud catre aeroportul Bacau cu echipaje SAJ de urgenta tip C2. O victima constienta, de sex masculin, in varsta de 61 ani, cu arsuri pe o suprafata de 65% din corp, a fost preluata de echipajul SAJ cu medic si transportata la Aeroport Bacau, unde a fost preluata de un elicopter SMURD pentru transport la Spitalul ‘Bagdasar Arseni’ din Bucuresti. A doua victima, constienta, de sex masculin, in varsta de 53 de ani, cu arsuri pe o suprafata de 40% din corp, a fost preluata de al doilea echipaj SAJ cu medic si transportata la Aeroportul Bacau, de unde a fost preluata de elicopterul SMURD pentru transfer la Spitalul Floreasca Bucuresti”, a declarat purtatorul de cuvant al SAJ Vrancea, Gabriela Moros.

Alte patru persoane au fost gasite carbonizate in urma incendiului, scrie Agerpres.

Atat persoanele decedate, cat si cele ranite in urma incendiului efectuau lucrari de constructie pe santierul Autostrazii Moldovei.

Planul rosu de interventie a fost activat, in noaptea de miercuri spre joi, la ora 01,30, in urma unei explozii la o magistrala de gaz de la Calimanesti. Incendiul a fost lichidat dupa circa trei ore.

La fata locului au intervenit sase autospeciale de stingere cu apa si spuma, patru ambulante SMURD, o autospeciala de transport persoane si victime multiple a ISU Vrancea si cinci ambulante ale SAJ Vrancea.

Alimentarea cu gaze naturale nu a fost intrerupta la Focsani, Adjud si Odobesti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: