Doi cunoscuti jurnalisti il acuza pe procurorul general, Bogdan Licu, ca livreaza documente confidentiale catre Antena 3: „Pune presiune pe magistrati”

politica

Jurnalistii Ioana Ene Dogioiu si Alex Costache il acuza pe procurorul general interimar Bogdan Liviu ca „scurge” documente din doasarele sensibile catre postul Antena 3.

Doi jurnalisti specializati pe justitie, Ioana Ene Dogioiu (ziare.com) si Alex Costache (TVR) il indica pe Bogdan Licu drept sursa a documentelor prezentate de Antena 3 din dosarele Sorina si „10 August”.

„Procurorul general Licu si-a aratat competenta si integritatea. A facut jocul Antenei 3 intr-o actiune de PR impotriva intereselor unui copil. O rusine a justitiei! Noroc ca a pierdut in pofida scandalului pe care l-a provocat inclusiv prin scurgerea in presa a cererii de revizuire fix in preziua judecatii.

Si cum tot suntem la capitolul scurse in presa, informarea privind declinarea dosarului ’10 august’ la DIICOT a fost la mapa dlui Licu inainte de a fi pusa in practica. #licuprocurorulantena3”, a scris Dogioiu pe Facebook.

Jurnalistul Alex Costache (TVR) are o opinie similara.

„Procurorul general interimar Bogdan Licu tocmai si-a jucat functia. Curtea de apel Craiova a respins cererea lui Licu de revizuire a adoptiei Sorinei.

P.S. Cum se numeste situatia in care cu o zi inainte de decizia instantei se scurg in presa documente din dosar pentru ca A3 sa puna presiune pe magistrati?

Alo, CSM!”, a scris Costache.

Magistratii Curtii de Apel Craiova au respins, joi, cererea de revizuire a adoptiei internationale in cazul Sorinei, fetita din Baia de Arama, adoptata de familia din SUA.

Astfel, adoptia ramane valabila, iar Sorina va sta in continuare cu noua sa familie.

In acest dosar, decizia este definitiva, iar cererea procurorului general Bogdan Licu de revizuire a adoptiei a fost respinsa ca inadmisibila.

„S-a dezbatut cererea de revizuire formulata de procurorul general al Romaniei impotriva deciziei definitive prin care s-a incuviintat adoptia. (…) Solutia s-a pronuntat, cererea de revizuire a procurorului general a fost respinsa ca inadmisibila. Hotararea e definitiva, fara cale de atac.

In acest proces nu se mai poate face nimic. Doar facuta o noua cerere de revizuire cand vor exista hotarari definitive de condamnare pentru persoanele care au savarsit infractiune in acest dosar de adoptie”, a declarat Victor Dumitrica, avocatul familiei Saramat.

Potrivit acestuia, in dosarul in care Curtea de Apel a respins cererea de revizuire, familia Saramat avea calitatea de intimat, cererea fiind a procurorului general.

Mai mult despre: ,

Comentarii: