Doi elevi din Sibiu, cu medii de 1,59 si 1,82, vor lua anul acesta bursa de merit

news

bursa de merit, nota 1,59, Sibiu, Romania Educata

Media 1,59 este cea mai mica din judetul Sibiu pentru care se acorda bursa de merit. De asemenea, Sibiul mai are alte trei medii sub cinci, pe baza carora elevii vor primi o astfel de bursa.

Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, citat de cotidianul local Turnul Sfatului, in acest an scolar se vor acorda, in total, 26.615 burse.

Potrivit noii Legi a Educatiei, bursa de merit nu mai are limita de medie. Astfel, obtin aceasta bursa primii 30% dintre elevii unei clase, pornind de la cea mai mare medie catre cea mai mica. Astfel, sunt cazuri in care elevi care au medii sub nota 5 vor incasa, in anul acesta scolar, burse de merit.

„Burse de merit cu medii sub 5 apar doar la clasa a IX-a unde se ia in discutie media de admitere in liceu sau in invatamantul profesional, media calculata doar la elevii care au sustinut Evaluarea Nationala la sfarsitul clasei a VIII-a si au ocupat un loc prin repartizare computerizata sau repartizare in invatamantul profesional”, spun reprezentantii ISJ Sibiu.

In acest context, cea mai mica medie din judetul Sibiu obtinuta de un elev care se incadreaza la bursa de merit, fiind in primii 30%, este de 1,59. Elevul este la invatamant profesional, studiind la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copsa Mica, clasa a IX-a. Urmatoarea medie a unui elev cu bursa de merit este 1,85. Si acesta este incadrat tot in invatamantul provesional, tot in clasa a IX-a, dar in Medias, la Liceul Tehnologic „Automecanica”.

Alte doua medii sub nota cinci obtinute de elevi care se incadreaza la bursa de merit sunt 3,47, media unui elev de la clasa a IX-a a Liceului Tehnologic „Automecanica” Medias si 3,52 la un elev de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic „Mediensis” Medias.

In anul scolar 2023 – 2024 in judetul Sibiu, se vor plati, in total, 26.615 de burse. Precizam faptul ca, potrivit noii Legi a Educatiei, elevii din scolile profesionale pot lua in acelasi timp si bursa de merit si bursele tehnologice.

Astfel, in judet se vor plati opt burse olimpice de nivel I, 23 burse olimpice de nivel II, 9.419 burse de merit, 14.993 burse sociale, 30 burse pentru mamele minore – care se platesc pentru prima data in sistemul romanesc de educatie – si 2.142 de burse tehnologice.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: