externe

Doi frati s-au sinucis dupa ce l-au lichidat pe barbatul care le-a omorat fratele mai mic. Ei au asteptat 18 ani pentru a se razbuna

Doi frati din Marea Britanie s-au sinucis in inchisoare dupa ce au asteptat 18 ani pentru a se razbuna pe un barbat pe care il banuiau ca l-a ucis pe fratele lor mai mic, potrivit Uk News.

Stephen O’Rourke, in varsta de 48 de ani, s-a sinucis la doar cateva ore dupa ce un juriu l-a gasit vinovat de uciderea lui Rocky Djelal, in varsta de 38 de ani, pe care l-a considerat responsabil pentru uciderea fratelui sau mai mic, conform unei anchete.

Sinuciderea sa a survenit dupa ce si fratele sau Jason si-a luat viata in inchisoarea Belmarsh, in timp ce astepta procesul, fiind acuzat ca si-a ajutat fratele.

Cel mai tanar membru al familiei O’Rourke, Michael O’Rourke, cunoscut si sub numele de Paddy, a fost ucis in august 2000, la varsta de 21 de ani.

Rocky Djelal a fost arestat in cadrul anchetei privind crima, dar a fost eliberat fara a fi acuzat. Nimeni nu a fost vreodata urmarit penal pentru moartea lui Michael O’Rourke.

Insa Stephen O’Rourke l-a invinuit pe Djelal pentru crima si, in octombrie 2018, la cea de-a 18-a aniversare a mortii fratelui sau, s-a razbunat injunghiindu-l in de mai multe ori, in plina zi, langa un loc de joaca pentru copii din Southwark Park, sud-estul Londrei.

Stephen s-a deghizat in constructor si s-a strecurat in spatele lui Djelal – care tocmai fusese eliberat din inchisoare pentru ca atacase pe cineva – injunghiindu-l in mod repetat in spate.

El l-a recrutat pe fratele sau Jason, cunoscut sub numele de „Biggie”, care avea 34 de ani la acea vreme, sa-i ia hainele insangerate si sa le duca la spalat.

Cei doi frati au fost arestati doua luni mai tarziu, dar Jason si-a luat viata in inchisoarea Belmarsh in timp ce astepta inceperea procesului.

Stephen O’Rourke a sustinut ca a actionat in legitima aparare, dar a refuzat sa depuna marturie la procesul sau, iar un juriu l-a gasit vinovat in decembrie 2020. A fost gasit mort in celula sa de la Wandsworth in aceeasi seara.

In timpul anchetei privind moartea lui O’Rourke s-a aflat ca acesta avea un istoric de probleme de sanatate mintala, iar sora lui a avertizat personalul inchisorii ca planuia sa se sinucida dupa aparitia in instanta.

Potrivit anchetei, in septembrie 2020 el ar fi spus personalului din inchisoarea High Down ca s-ar putea sa-si ia viata, in special dupa ce a aparut in instanta, si a fost apoi mutat la Wandsworth in timpul procesului sau.

Personalul spitalului de la High Down a recomandat ca O’Rourke sa fie tinut in aripa medicala de la Wandsworth, dar din cauza lipsei de spatiu a fost pus intr-o celula de supraveghere constanta intr-o aripa standard.

Pe 12 decembrie, sora lui a anuntat ca Stephen intentioneaza sa-si ia viata, dar acesta a negat.

Trei zile mai tarziu, cand a fost condamnat pentru crima, a fost vazut de o asistenta si un medic, care au declarat ca riscul de autovatamare trebuie revizuit si ca ar trebui luata in considerare supravegherea constanta.

Cand in sfarsit personalul s-a dus in cele din urma la celula lui, pe 15 decembrie, l-au gasit spanzurat. A fost declarat decedat aproximativ o ora mai tarziu.

Inchisoarea a fost invinovatita pentru ca nu a gestionat situatia. Ministerul Justitiei a spus ca HMP Wandsworth a acceptat toate recomandarile facute de Ombudsmanul pentru inchisori si probatiune si acum opereaza un nou sistem de management pentru detinutii cu risc de autovatamare.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Cateva sute de ieseni au protestat pentru Codrii Iasilor. „Nu vrem sa fie confiscat acest mars de nimeni”

O manifestatie mai putin intalnita in zilele de azi in Romania a avut loc la…

27 de minute ago

Lituania considera ca Ucraina are dreptul sa atace si tinte din Belarus, daca Rusia plaseaza acolo „obiective militare valide”

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, considera ca, daca Rusia plaseaza obiective militare valide in…

3 ore ago

Grecia: Un migrant a murit si cinci au fost raniti dupa ce ambarcatiunea lor s-a ciocnit cu o nava a Garzii de Coasta

O persoana a murit si cinci au fost ranite in estul Marii Egee, cand barca…

3 ore ago

Insulele Baleare au extins restrictiile privind consumul de alcool. Turistii britanici cumpara cu usurinta bautura dupa ora 21:30

Turistii britanici din Ibiza sfideaza cu usurinta o noua lege care interzice achizitia de bauturi…

3 ore ago

Presa iraniana: 35 de persoane arestate in urma unui raid la o „adunare satanista”

Autoritatile iraniene au arestat 35 de persoane in urma unui raid la o „adunare a…

O oră ago

Houthii au condamnat 44 de persoane la moarte sub acuzatia de colaborare cu o coalitie condusa de Arabia Saudita

Un tribunal condus de rebelii Houthi din Yemen a condamnat sambata 44 de persoane la…

O oră ago