news

Doi medici din Slatina au fost condamnati la inchisoare cu executare. Un copil de 9 ani a murit dupa ce l-au diagnosticat gresit

Medicii Mircea Tusciuc si Paul Iancu din Slatina au fost condamnati, miercuri, de Curtea de Apel Craiova la cate trei ani si jumatate de inchisoare cu executare intr-un dosar in care au fost judecati pentru ucidere din culpa, decizia instantei fiind definitiva.

Instanta a mai decis ca celor doi sa le fie interzis dreptul de a exercita profesia de medic, pe durata executarii pedepselor principale, precizeaza Agerpres.

Cei doi medici de la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, Mircea Tusciuc si Paul Iancu, au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, ei fiind acuzati ca au diagnosticat gresit un baiat de noua ani, care a murit pe 27 mai 2010, din cauza unui soc septic suferit in urma unei fracturi de antebrat.

Medicul care l-a internat pe copil, Paul Iancu, i-a pus atela gipsata si in 26 mai copilul a fost externat. In seara aceleiasi zile, copilul a fost readus la spital in stare grava, iar diagnosticul a fost de cangrena. Baiatul a fost supus imediat unei interventii chirurgicale de catre medicul Mircea Tusciuc, in urma careia i s-a amputat mana.

Dupa ce starea lui s-a inrautatit, baiatul a fost transportat cu un elicopter SMURD la Bucuresti, insa nu a mai putut fi salvat.

Procurorii care au anchetat cazul au stabilit ca Paul Iancu – medic de garda – medic primar ortoped la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, in anul 2010 – nu a examinat corespunzator baiatul, stabilind in mod eronat diagnosticul. Totodata, Mircea Tusciuc – medic specialist primar in ortopedie si chirurgie pediatrica la aceeasi unitate sanitara – nu a acordat ingrijirile medicale necesare copilului pe perioada internarii si a decis, in mod inoportun, externarea pe 26 mai 2010.

Raportul de expertiza medico-legala intocmit in cauza a conchis ca decesul copilului s-a produs urmare a modului necorespunzator de stabilire a diagnosticului de catre cei doi medici, acordarea unor ingrijiri medicale neadecvate, nediagnosticarea in timp util a complicatiilor tanato-generatoare, a lipsei de supraveghere atente si corecte a bolnavului la internare si pe perioada spitalizarii.

In iunie 2010, ambilor medici care au tratat copilul din Serbanesti le-a fost desfacut contractul de munca de catre Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, insa Mircea Tusciuc a revenit in functie in februarie 2011 printr-o decizie a Tribunalului Olt care a anulat actul de concediere emis de spital.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

13 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

13 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

13 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

13 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

13 ore ago