„Doi militieni, Dragnea si Tudose, se rafuiesc pentru controlul Ministerului de Interne”. Pozitia lui Ludovic Orban fata de scandalul din guvern

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, ca ”doi militieni, Dragnea de Teleorman si la Dragnea de Braila, se rafuiesc pentru controlul Ministerului de Interne”, el precizand ca PNL solicita atat demisia sefului IGPR, cat si pe cea a ministrului de Interne, Carmen Dan, in urma cazului agentului de politie agresor sexual.

”Doi militieni, ma refer la Dragnea de Teleorman si la Dragnea de Braila, se rafuiesc pentru controlul Ministerului de Interne, asa cum a facut intotdeauna PSD, care a considerat Ministerul de Interne perla coroanei. De ce? Mi-e foarte greu sa inteleg”, a afirmat Ludovic Orban, citat de news.ro.

Liderul PNL a sustinut ca, ”la ora actuala, cetateanul roman este in pericol”.

”Institutia care trebuie sa aiba grija de viata si de siguranta cetateanului, de proprietatea cetatenilor, la ora actuala nu mai este condusa. Nimeni nu mai are autoritate in momentul de fata asupra Politiei Romane (…) E tot mai clar ca PSD nu este capabil sa guverneze”, a adaugat presedintele PNL.

El a mai spus ca, in orice tara din lumea asta, un ministru de Interne care ar fi fost refuzat de premier in propunerea sefului Inspectorarului General al Politiei, si-ar fi dat demisia.

”Cu toate acestea, ministrul de Interne si-a bagat precum strutul capul in nisip, nu mai conduce Ministerul de Interne, dar nici nu catadicseste sa-si dea demisia, iar premierul plange la televizor si asteapta demisia, ca si cum nu ar fi in puterea sa sa demita un ministru cu care nu poate colabora”, a subliniat Ludovic Orban.

Orban a precizat ca PNL solicita demisia atat a sefului IGPR, cat si a ministrului de Interne, Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, la iesirea de la Parchetul General, unde a fost audiata in dosarul in care a reclamat ca a gasit un microfon in locuinta sa, ca va aduce lamuriri „cat de curand” legate de declaratiile premierului Mihai Tudose, care a acuzat-o ca l-a mintit. Carmen Dan a refuzat sa raspunda daca va demisiona.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, la Antena 3, ca nu mai doreste sa mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru ca l-a ”mintit” si ca, daca isi va prezenta demisia o va accepta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: