externe

Doi politisti francezi, impuscati de un barbat chiar in cladirea unui comisariat din Paris. Unul dintre ei este in stare grava

Doi politisti au fost grav raniti de gloante, joi seara, intr-o sectie de politie din sudul Parisului, de un barbat care a sustras arma unui agent, dupa ce fusese arestat pentru agresarea unei femei cu un cutter.

Evenimentele au avut loc cu putin timp inainte de ora 22.30 (20.30 GMT) in interiorul sectiei de politie, potrivit unei surse apropiate cazului care a precizat ca unul dintre cei doi politisti este foarte grav ranit.

Seful politiei din Paris, Laurent Nunez, s-a deplasat la fata locului in jurul orei 00.00 (22.00 GMT). El a explicat presei ca atacatorul fusese arestat in jurul orei 22.00 (20.00 GMT) intr-un imobil dintr-un cartier in sudul Parisului pentru „atac foarte violent asupra unei femei” cu un cutter.

„Politistii au intervenit si l-au adus aici (la sectie) si in momentul preluarii sale a furat arma” unui agent si a ranit „grav” doi politisti. Acestia din urma au fost transportati imediat la spital, la fel ca si atacatorul, care a fost si el „grav” ranit de un foc in legitima aparare, a detaliat Nunez, citat de Reuters.

Parchetul din Paris a explicat AFP ca au fost deschise trei anchete: pentru „tentativa de omor a femeii”, pentru „tentativa de omor a unor persoane care detin autoritate publica”, precum si o a treia, incredintata „politiei politiei” pentru „violenta intentionata cu arme de catre o persoana care detine autoritate publica”.

Acest ultim tip de ancheta se efectueaza intotdeauna atunci cand un politist face uz de arma sa. Procuratura a adaugat ca individul in cauza, „ranit in piept, a fost dus la spital”, fara ca prognosticul sau vital sa fie angajat. Focurile de arma in interiorul unei sectii de politie sunt extrem de rare in Franta.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

33 de minute ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

2 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

5 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

4 ore ago