Doi politisti, retinuti pentru sustinerea clanurilor interlope. Musamalizare a unei tentative de omor

news

Doi politisti, Robert Badea si antrenorul de box Napoleon Bonaparte Gheorghe, au fost retinuti dupa perchezitiile de joi intr-un dosar de criminalitate organizata. Cei doi sunt banuiti ca au sprijinit activitatea unei grupari de crima organizata si au incercat sa intervina in pretinsa musamalizare a unei tentative de omor.

„Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, in baza delegarii procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventii a Jandarmeriei, au descins ieri, 1 octombrie 2020, la domiciliile a doi ofiteri de politie pentru efectuarea de perchezitii in vederea probarii unor infractiuni de coruptie si de crima prganizata”, a transmis DGA vineri, 2 octombrie 2020, intr-un comunicat de presa.

Dupa perchezitii, cei doi politisti au fost condusi la sediul unitatii de parchet pentru audieri, in urma carora procurorii au dispus retinerea acestora pentru o perioada de 24 de ore. In cursul zilei de astazi, cei doi urmeaza sa fie condusi la instanta cu propunere de arestare preventiva.

„In cauza, ofiterii D.G.A. au fost delegati si autorizati de catre procurorul de caz sa efectueze multiple operatiuni de investigatii sub acoperire cu grad inalt de complexitate intr-un dosar in care cei doi ofiteri de politie sunt cercetati pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie, dar si a altor fapte penale de crima organizata in legatura cu activitatea unei grupari infractionale specializata in fapte cu violenta, proxenetism, camatarie, delicte economico-financiare si altele”, mai arata DGA.

Din investigatiile efectuate a rezultat ca cei doi politisti au sprijinit activitatea gruparii de crima organizata, incercand, totodata, sa intervina in pretinsa musamalizare a unei tentative de omor.

Astfel, unul dintre cei doi suspecti, la data comiterii faptelor comisar de politie in cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti – Serviciul Antidrog, in calitate de membru al unei grupari care se ocupa de paza cluburilor din Bucuresti, a initiat o relatie de colaborare cu liderul gruparii infractionale, iar impreuna cu acesta, in vederea obtinerii de profituri financiare si ,albirii” provenientei ilicite a acestora, a intreprins demersuri pentru deschiderea si administrarea in fapt a 2 case de pariuri sportive, ce functionau de drept ca puncte de lucru ale unei societati comerciale coordonate de catre liderul gruparii.

De asemenea, politistul acorda ,,consiliere juridica” atunci cand liderul grupului sau alti membri erau implicati in comiterea unor infractiuni.

Printre infractiunile pentru care este cercetat liderul gruparii se afla si instigarea unor membri ai grupului pe care il conducea la savarsirea unor acte de violenta asupra unei persoane care le-a denuntat activitatile infractionale. Astfel, pentru a-l intimida, liderul i-a pus pe cei doi sa actioneze cu violenta asupra denuntatorului, fapt consumat la data de 9 ianuarie 2020, la o adresa din Bucuresti, unde denuntatorul a fost atras si unde a primit lovituri cu o sabie, in urma carora a suferit leziuni traumatice ce i-au pus in primejdie viata.

Cazul a fost preluat spre cercetare politieneasca iar ulterior, in perioada ianuarie – aprilie 2020, cel de-al doilea politist suspect in cauza, avand calitatea de comisar sef de politie, a primit pentru sine suma de 5000 de euro de la membrii gruparii, pe care i-a lasat sa creada ca ar avea influenta asupra unui procuror sau judecator, promitand ca ii va determina pe acestia sa inlocuiasca masura arestarii preventive dispusa fata de autorul tentativei la omor.

In urma perchezitiilor domiciliare efectuate la cei doi politisti au fost identificate diferite bunuri si inscrisuri utile probatoriului in cauza.
Reamintim ca, la data de 01.10.2020, in aceeasi cauza, procurorii DIICOT, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate au efectuat un numar de 30 de perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov, Vaslui si Brasov in urma carora un numar de 14 persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audiere.

Comentarii: