Doi preoti din Bucuresti sunt infectati cu coronavirus. Patriarhia sustine ca enoriasii nu au fost infectati

news

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a afirmat miercuri ca cele sase persoane infectate cu coronavirus de la biserica parohiei Sf. Dumitru Colentina au fost izolate imediat dupa depistare si nu s-a mai pus problema niciunui fel de contact.

„Persoanele sunt internate si sub supraveghere medicala, intr-o stare relativ buna, din cate am inteles. Bineinteles, slujba din duminica trecuta nu s-a mai oficiat in biserica pentru ca in nicio alta biserica nu s-a mai facut slujba inauntru. Nu exista niciun fel de pericol extins la parohia respectiva, intrucat oamenii nu au mai venit in biserica, ci atat cat au mai venit, putini, au ramas afara in curtea bisericii”, a declarat Banescu la Digi24.

Intrebat daca cele sase persoane au intrat in contact cu enoriasi, reprezentantul Patriarhiei a spus ca este „posibil sa fi fost intr-un contact direct sau mai putin direct”.

„Dincolo de faptul ca au fost cu cateva zile inainte, adica inainte de a se impune slujbele in exterior, posibil sa fi fost intr-un contact direct sau mai putin direct. Nu am amanunte in acest sens. Cert este ca, dupa depistarea lor, nu s-a mai pus problema niciunui fel de contact, intrucat au fost imediat izolate”, a mai spus Banescu.

Contactat de Agerpres, Vasile Banescu a precizat ca Arhiepiscopia Bucurestilor a anuntat imediat Directia de Sanatate Publica si un alt preot a fost desemnat pentru a suplini activitatea pastorala acolo.

„Este vorba despre biserica parohiei Sf. Dumitru Colentina, unde initial a fost depistat pozitiv cantaretul bisericesc. Ancheta epidemiologica declansata imediat a dus la izolarea si testarea tuturor clericilor de la parohie si a doamnei de la lumanari. Ulterior, au fost depistati pozitiv: doamna de la lumanari, doi preoti si doi diaconi. Biserica si curtea ei au fost dezinfectate de mai multe ori. Arhiepiscopia Bucurestilor a anuntat imediat DSP si un alt preot a fost desemnat pentru a suplini activitatea pastorala acolo”, a explicat purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Mai mult despre:


Comentarii: