Doi turisti americani beti au reusit sa-si petreaca noaptea pe Turnul Eiffel

externe

turnul eiffel, France Travel Trip Essentials Paris

Doi turisti americani, despre care autoritatile franceze sustin ca erau beti, au petrecut noaptea in Turnul Eiffel, au declarat marti surse politienesti si judiciare, precum si societatea de exploatare, scrie Le Figaro.

Cei doi intrusi au fost descoperiti „la primele ore ale diminetii”, inainte ca Turnul sa se deschida pentru public, la ora 09:00, cand agentii de securitate ai societatii de exploatare a Turnului Eiffel (Sete) isi faceau rondul. Ei „nu reprezentau o amenintare aparenta”, a precizat Sete.

Acestia isi achitasera biletul de intrare duminica, in jurul orei 22.40, si au escaladat barierele in timp ce coborau scarile, potrivit politiei. Pompierii au mers sa ii recupereze si sa ii aduca jos in siguranta, potrivit aceleiasi surse.

„Ei au ramas blocati la fata locului din cauza alcoolului”, potrivit parchetului din Paris.

Cei doi barbati au fost dusi la sectia de politie din arondismentul 7 pentru a fi interogati, iar Sete si-a manifestat intentia de a depune o plangere „in aceasta saptamana”.

„Intrucat nu s-a constatat nicio paguba, acuzatia de violare de domiciliu pe un sit istoric sau cultural a fost respinsa”, a precizat procurorul general. Turnul Eiffel a fost redeschis publicului cu aproximativ o ora intarziere, in jurul orei 10.00.

Aceasta a fost o noua perturbare a fluxului turistic, dupa doua evacuari de sambata, declansate de doua false amenintari cu bomba. O ancheta a fost lansata de centrul national de combatere a urii online.

Luni dimineata, trei comisariate de politie din Paris au primit un e-mail care sugera din nou prezenta unor bombe la Turnul Eiffel, dar Sete, informata de politie, a decis sa nu evacueze monumentul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: