Doina Gradea ajunge la tomberon, cu tot cu Cristache. Comisiile parlamentare au respins rapoartele de activitate ale TVR si SRR

politica

Comisiile parlamentare pentru cultura au respins, joi, rapoartele de activitate ale TVR si ale Radioului public pe anii 2017, 2018 si 2019.

S-au inregistrat 13 voturi „pentru” respingere si 7 voturi „impotriva”.

Plenul Parlamentului urmeaza sa se pronunte prin vot asupra acestor rapoarte.

Respingerea lor atrage demiterea presedintelui-director general al SRR, Georgica Severin, si a Consiliului de Administratie.

De asemenea, a fost respins si raportul de activitate al TVR. Dupa respingerea rapoartelor de activitate, presedintele-director general al SRTv, Doina Gradea, a afirmat ca acest vot este „o palma” data profesionistilor din Televiziunea Romana.

„In toti cei trei ani, Televiziunea Romana a terminat cu profit din veniturile proprii, nu din alocatii. Respingerea rapoartelor este o palma data profesionistilor din Televiziunea Romana. Rezultate raman, vorbele se pierd. Aceasta discutie este un simulacru, pentru ca v-ati antepronuntat in discutii publice. In anul 2019, nu este nimic ce puteti reprosa Televiziunii Publice. Este o palma data profesionistilor”, a sustinut Gradea.

Deputatul PNL Gigel Stirbu a criticat-o pe Doina Gradea, sustinand ca mandatele acesteia au fost „un dezastru”, iar in spatele ei s-ar afla „clanuri”.

„Continuarea mandatului dumneavoastra la Televiziunea Publica, platita cu foarte multi bani din bugetul statului, este un dezastru. Dumneavoastra nu ati inteles ca sunteti angajata la stat, nu ati inteles cum sa va tratati colegii. Scandalul cu jurnalista pe care ati numit-o ‘cap de porc’, cu Dragos Patraru, (…), jignirile aduse aduse jurnalistei care o agasa pe doamna Firea cu intrebarile, laudatio care se ridica lui Dragnea la ‘Viata Satului’. (…) Nu ati inteles ca sunteti platiti din banul public si nu sunteti ca celelalte televiziuni care se lupta. Ati stat la umbra acestei sigurante, ca bugetul a fost asigurat”, a spus Stirbu.

Doina Gradea a replicat ca deputatul PNL trebuie sa aiba dovezi pentru cele afirmate si il va actiona in judecata. „Trebuie sa aveti dovezi ca am in spate clanuri care ma sustin si va actionez in judecata. Nu am culoare politica si sunt un om cu background si nimeni nu poate sterge ceea ce am facut”, a adaugat ea.

Deputat USR PLUS Iulian Bulai a intrebat-o pe Gradea de ce se difuzeaza la Televiziunea Publica, in plina zi, seriale asiatice.

„Cu 2.200 de angajati, cum reusiti performanta ca, in plina zi, cand la toate celelalte televiziuni sunt date emisiuni cu continut relevant, la Televiziunea nationala se difuzeaza telenovele asiatice”, a spus Bulai.

„Este un serial istoric coreean si face rating foarte mare. Sa vedeti audienta”, a explicat Doina Gradea.

„Va fi foarte greu ca cei care vin dupa mine sa tina linia televiziunii. (…) Sper sa numiti un management adecvat”, a completat ea.

Rapoartele urmeaza sa fie supune dezbaterii plenului reunit al Parlamentului, iar daca vor fi respinse va fi numit un interimar la conducerea Televiziunii Publice, a precizat Iulian Bulai.

Mai mult despre: ,

Comentarii: