Doliu in familia regala. Anuntul Principesei Margareta: „Ne-a parasit la miezul noptii trecute”

news

Gabriela Duda, mama principelui Radu, a incetat din viata la Iasi, anunta Casa Regala, intr-un comunicat transmis luni Agerpres.

„Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei romane, si Principele Radu anunta cu nespusa durere trecerea la cele vesnice a dr. Gabriela Duda, mama Principelui Radu. Gabriela Duda ne-a parasit la miezul noptii trecute, internata fiind la un spital din Iasi. Altetele Lor Regale, ca si fratele principelui Radu, profesor asociat doctor Gabriel-Dan Duda, au sosit la Iasi in primele zile ale lunii curente”, precizeaza sursa citata.

In ultimele 30 de zile, Gabriela Duda s-a aflat intr-o stare foarte grava, iar in ultimii trei ani a luptat cu un diagnostic necrutator.

Custodele Coroanei si principele Radu, alaturi de fratele principelui si de familia sa, vor lua parte la inmormantarea acesteia in orasul Barlad, la Cimitirul Mare, acolo unde isi dorm somnul de veci ultimele trei generatii ale familiei Duda, arata sursa citata.

Ziua si ora ceremoniei vor fi anuntate ulterior.

Gabriela Constandache s-a nascut la 6 martie 1938 la Barlad, fiind unul dintre cei sapte copii ai Mariei Stoica si ai lui Panait Constandache.

A absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi in anul 1961 si a urmat o eminenta cariera medicala. A fost medic de tara, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. A servit medicina romaneasca timp de mai bine de patru decenii.

Gabriela Constandache s-a casatorit cu profesorul doctor Rene Duda in anul 1957. Au avut doi fii, pe principele Radu al Romaniei, nascut la 7 iunie 1960 la Iasi, si pe medicul Gabriel-Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, nascut la 16 iunie 1968, la Iasi. Rene Duda a decedat in anul 1999, mai informeaza comunicatul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: