Dominic Fritz, alaturi de Clotilde Armand la Bucuresti: „Miza acestor zile este viitorul democratiei romanesti”

politica

Dominic Fritz

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a sosit joi la Bucuresti, unde a participat la o conferinta de presa comuna cu Clotilde Armand. El a cerut renumararea voturilor din Sectorul 1, asa cum s-a mai intamplar si in alte locuri din tara.

„Povestea aici nu este despre Clotilde Armand, nu este despre Radu Mihaiu. Miza acestor zile este viitorul democratiei romanesti si o repet: viitorul democratiei romanesti. Peste tot in tara se intampla sa fie procese verbale gresite, din intentie, din neatentie, Dumnezeu stie, dar sunt. Si peste tot in tara, acolo unde se descopera o neconcordanta in procesul verbal, se numara din nou. Sunt peste tot in tara ocazii unde s-a schimbat primarul chiar cu un singur vot diferenta, unde au fost mai multe renumarari si a iesit de fiecare data altcineva, au intrat unii in consiliul local pentru ca au lipsit cateva voturi si dupa renumarare s-au descoperit. Deci, este o practica normala. Aceasta practica normla trebuie sa continue si acum”, a spus primarul Timisoarei.

„Deja sunt 2.000 buletine de vot care apar la totalul voturilor, dar sunt necontorizate nici la voturi nule, nici la candidati. Iar domnul Tuta reclama victoria cu 500 voturi avans.

Nu Clotilde Armand a votat de 2.000 de ori, ci cetatenii sectorului 1 au votat de 2.000 de ori. De 2.000 de ori cineva s-a trezit, s-a imbracat, a stat la coada sa voteze, a pus o stampila pentru ca a zis: ”eu vreau sa decid cine va fi primarul acestui sector”. Si de 2.000 de ori domnul Tuta spune nu ma intereseaza, nu mai numaram.

La patru zile dupa vot inca nu stim care este rezultatul pentru ca unora le este frica sa ne mai uitam inca o data unde au pus cetatenii stampila.
Peste tot in tara se intampla sa fie procese verbale gresite, din intentie sau din neatentie. Si peste tot in tara, acolo unde se descopera o neconcordanta in procesul-verbal, se numara din nou. Doar la Bucuresti, nu.

Fac un apel la domnul Ciolacu, liderul PSD, liderul partidului din care provine presedintele AEP si probabil candidatul la presedintia Romaniei, deci un om care s-ar putea sa jure intr-o zi ca va apara Constitutia Romaniei, sa ia in serios aceasta problema. Nu transformati aceasta miza intr-o lupta intre partide!

In Timisoara si in Bucuresti au murit oameni luptand pentru democratie, pentru o tara in care fiecare vot conteaza, pentru libertate. Si astazi noi, generatia care profita de aceasta jertfa din 1989, avem o responsabilitate sa aparam aceasta mostenire”, a adaugat Fritz pe Facebook.

PNL Sector 1 a anuntat joi ca „rezultatele finale inregistrate la AEP dupa finalizarea verificarii sectiilor sunt: Tuta 35.910 de voturi, Armand 35.237 de voturi”.

Astfel, diferenta dintre cei doi contracandidati ar fi de numai 673 de voturi.

Deocamdata nu exista confirmare oficiala de la AEP.

Europarlamentarii Dreapta Unita au transmis joi o scrisoare catre oficialii de la Bruxelles pentru a semnala frauda de la alegerile din Romania.

„Europarlamentarii Dreapta Unita au trimis o scrisoare catre presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, in care semnaleaza frauda de la alegerile din Romania. Scrisoarea a fost trimisa si catre vicepresedinta pentru Demografie si Democratie, Dubravka Suica, si catre comisarul pentru Justitie, Didier Reynders.

Dreapta Unita cere oficialilor de la Bruxelles sa trimita o misiune in Romania pentru a face o ancheta independenta asupra procesului electoral.

In scrisoare, europarlamentarii Dreapta Unita arata ca in ziua alegerilor au gasite buletine prestampilate pentru coalitia de guvernare PSD-PNL in Bucuresti, dar si in alte orase, cum ar fi Ramnicu Sarat, Sacalaz sau Bistra.

‘Comisia Europeana trebuie sa aiba o pozitie clara pentru apararea democratiei si a cetatenilor europeni si sa ceara autoritatilor romane sa ia in serios toate suspiciunile de frauda si sa gaseasca o solutie legala si corecta’, se arata in scrisoarea USR.

Scrisoarea a fost semnata de europarlamentarii Vlad Botos si Eugen Tomac, dar si de viitorii europarlamentari ai aliantei Dreapta Unita Dan Barna si Vlad Voiculescu”, se arata intr-un comunicat.

De asemenea, USR a sesizat OSCE si Colegiul alesilor locali din UE pe neregulile de la alegerile din 9 iunie, a mai anuntat Clotilde Armand.

Ea a cerut joi renumararea voturilor la Sectorul 1, la alegerile locale de duminica, ea afirmand ca are dovezi clare si matematice ca s-a fraudat acest scrutin in mod flagrant iar ”Ciolacu si Ciuca sunt partasi la cea mai mare frauda electorala dupa 1946”.

”Avem dovezi clare si matematice ca s-a fraudat acest scrutin in mod flagrant. Voi prezenta o analiza a 41 de sectii de votare unde cifrele, matematic nu corespund. Din 166 de sectii de votare, am reusit sa analizam 40, unde s-au pierdut 2097 de buletine si s-au pierdut 500 de voturi. Nu stim unde sunt buletinele, nu stim unde sunt voturile”, a spus primarul Clotilde Armand.

Ea a precizat ca la sectia 165, s-au gasit zeci de buletine in plus fata de numarul total de votanti.

”Avem acesta dovada inregistrata si o vom depune la Parchet”, a completat ea. ”Intr-o singura sectie, am recuperat 180 de voturi care erau transcrise gresit de catre presedintii de sectii numiti de PSD si PNL”, a mai spus primarul.

”Fac apel la autoritati sa accepte renumararea voturilor, pentru ca nu au nimic de ascuns. Ciolacu si Ciuca sunt partasi la cea mai mare frauda electorala dupa 1946 si spun din nou, mesajul meu de astazi, va rog sa acceptati renumararea voturilor si sa demonstrati ca nu aveti nimic de ascuns. Avem dovezi clare de fraude”, a afirmat Clotilde Armand.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: