Dominic Fritz, viitorul presedinte al USR? „O sa imi asum o candidatura pentru presedintia USR la urmatorul congres”

politica

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a afirmat luni ca isi asuma o candidatura pentru presedintia USR la urmatorul congres al formatiunii. Drula a anuntat deja ca il sustine.

„O sa imi asum o candidatura pentru presedintia USR la urmatorul congres. Voi propune un nou birou national, o noua conducere colectiva a acestui partid, cu mine ca presedinte, si daca voi primi sustinerea pentru aceasta misiune grea, dar frumoasa, o voi accepta”, a declarat Fritz intr-o conferinta de presa.

Citeste si: Drula anunta alegeri pentru functia de presedinte al USR. Viitorul presedinte ar putea fi Dominic Fritz: „A aratat ca PSD-ul si PNL-ul pot fi infrante”

Presedintele USR, Catalin Drula, a anuntat luni ca va organiza alegeri pentru functia de presedinte al partidului.

„Acest rezultat este sub asteptarile noastre, am putea sa vorbim despre cauze, sa cautam explicatii, sa gasim scuze. Pentru mine, asumarea a fost un principiu de baza. Imi asum acest rezultat si voi convoca in USR alegeri pentru un nou presedinte in cel mai scurt timp.

Avem oameni si lideri puternici, ma gandesc la Dominic Fritz, un om care a castigat decisiv votul in Timisoara, a aratat ca PSD-ul si PNL-ul pot fi infrante.

E foarte important ca USR-ul sa contiunue, in aceasta miscare s-au pus sperantele de modernizare a Romaniei”, a anuntat Drula.

„Nu ma mai vad candidat la prezidentiale in acest an”, a adaugat Drula.

„O sa va dau cateva exemple pozitive de ieri, ca nu e dracul atat de negru: am castigat mai multe primarii in orase, am reconfirmat altele precum Timisoara, Bacau. In Bucuresti am castigat votul politic, la fel in Timisoara.

Se vad niste diferente fata de exit-poll. Scorul aliantei PSD-PNL nu este 54%, ci undeva la 47-48% din datele noastre”, a subliniat Drula.

El a sugerat ca Dominic Fritz va fi noul presedinte al USR.

„Absolut nimeni nu mi-a cerut sa plec. Fiecare membru USR isi poate depune candidatura la aceasta cursa. Am vorbit si cu Elena Lasconi, era fericita sa isi continue mandatul de primar. Dominic Fritz si-ar putea asuma aceasta candidatura, pentru sefia USR.

Dominic Fritz e cel mai legitim candidat pentru presedintia USR. Cred ca are toata legitimitatea sa duca aceasta constructie mai departe, pe o poveste a unui invingator. Eu raman in partid, in USR”, a indicat Drula.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: