„Domnul Dragnea nu stie ce vorbeste, doamna Carmen Dan nu are niciun fel de …, doamna Olguta Vasilescu nu intelege termenii”

news

Liderul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarna, a declarat, marti, ca politistii sunt platiti in functie de salariul de baza din decembrie 2009, acuzand faptul ca membrii Comisiei de munca din Camera Deputatilor au plafonat sporul de munca suplimentara la 3%, explicand ca un politist care lucreaza 40 de ore suplimentare va avea deconatate doar 10-15 ore.

„Noi am venit aici pentru un motiv fundamental – sa fim asezati in grila (de salarizare – n.r.), adica sa ni se acorde salariul de baza din grila prevazuta in legea 153, pentru ca noi suntem platiti pe un salariu de baza din 2009. Am ramas la fel, iar pe mult trambitatul spor pentru munca suplimentara l-au plafonat la 3%. In rest, si-au batut joc de noi (…) De exemplu, daca o sa avem un politist care are 40 de ore suplimentare, din cauza plafonului o sa i plateasca doar 10-15 ore. Restul la fel, munca patriotica, lucram pentru domnul Solomon si familia lui”, a declarat Dumitru Coarna, conform News.ro.

El a spus ca politistii vor protesta in strada pana cand se rezolva problema. „Deja avem proteste prelungite incepand din 14 in Constanta, 21 in Arges, 23 pichetare minister, 24 miting, 26-30 pichetare Ministerul de Interne. Am luat in serie, deja avem solicitarile la Primaria Capitalei”, a spus acesta.

„Astazi am solicitat la Primaria Capitalei prelungirea protestelor pana pe 30 martie, daca va fi nevoie vom ramane in strada pana vom rezolva problema. Asta inseamna ca domnul Dragnea, doamna Olguta Vasilescu, doamna Carmen Dan vor asigura continuitatea sprijinului politienesc. O sa vina dumnealor sa ne rezolve problemele. Efectiv isi bat joc. Am incercat toate variantele posibile din 2017, uitati-va unde s-a ajuns. Ce spuneam atunci cu transferul constributiilor s-a adeverit. Este singura lege care a fost amendata de 7-9 ori, cu OUG 79, OUG 90, OUG 91. In fiecare zi avem amendamente la legea asta, pentru ca au nenorocit tot ce inseamna forta de munca in tara asta. Au transferat contributiile pe munca, toata sarcina fiscala este pe munca”, a continuat el.

Coarna a precizat ca, la un deficit de 27.000 – 30.000 de posturi, munca suplimentara asigura continuitatea in serviciul politienesc. Referitor la afirmatiile lui Liviu Dragnea potrivit carora politistii care muncesc suplimentar trebuie platiti, deoarece nu li se pot acorda libere, din cauza deficitului de personal, liderul de sindicat a spus: ”Domnul Dragnea nu stie ce vorbeste, doamna Carmen Dan nu are niciun fel de referinta pe sistem, doamna Olguta Vasilescu nu intelege termenii”.

„Munca suplimentara este si a fost prevazuta in lege. Practic, in ordonanta 90 emisa de Guvernul lor in decembrie 2017 au interzis plata muncii, ci doar recuperarea in natura. Acum si-au dat seama ca nu exista posibilitatea sa recuperam in natura si incearca o manevra de asta ieftina, spunand ca ni se plateste munca suplimentara – fals, au plafonat-o la 3%, nu o sa beneficieze nimeni. In fond, problema noastra nu a fost rezolvata”, a adaugat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: