externe

Donald Trump a cazut dramatic in sondaje. Contracandidatul lui a trecut in frunte, avand cu 8% mai mult

Tot mai multi americani sunt nemultumiti de prestatia presedintelui Donald Trump in criza coronavirusului, iar ultimul sondaj de opinie Reuters/Ipsos arata ca fostul vicepresedinte Joe Biden, care va fi candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidentiale din noiembrie, este cu 8% mai bine cotat decat actualul lider de la Casa Alba, anunta Agerpres.

Sondajul realizat luni si marti arata ca 41% din adultii din SUA il aproba pe Trump, procentaj in scadere cu 4 puncte de la jumatatea lui aprilie, in timp ce 56% il dezaproba, fata de 51% cu o luna in urma.

Dintre alegatorii inregistrati, 46% declara ca vor vota cu Biden in 3 noiembrie, iar 38% – cu Trump. Cu o saptamana in urma, diferenta dintre cei doi in sondajul similar era de numai 2%.

In privinta gestionarii epidemiei de COVID-19, procentajul americanilor nemultumiti de presedinte este mai mare cu 13 puncte procentuale decat al celor satisfacuti. Nivelul de dezaprobare fata de Trump este cel mai ridicat de la inceputul lui martie, cand sondajele Reuters/Ipsos au pus intrebarea respectiva.

Biden a fost mai bine plasat decat Trump in multe sondaje realizate anul acesta in randul alegatorilor inregistrati, dar avansul sau s-a erodat continuu pana saptamana aceasta. Actualul presedinte este considerat mai bun in privinta crearii de locuri de munca, in timp ce contracandidatul sau democrat este vazut ca un eventual lider mai bun pentru combaterea epidemiei.

Trump a minimalizat initial amenintarea coronavirusului care a provocat moartea a peste 80.000 de oameni in Statele Unite, cel mai mare numar din toate tarile. Uneori, presedintele i-a contrazis pe expertii guvernamentali in materie, a promovat posibile tratamente a caror eficienta nu este dovedita si i-a acuzat pe guvernatorii democrati din unele state ca renunta cu prea mare intarziere la restrictii pentru a-i reduce sansele de a fi reales. El a sustinut ca administratia pe care o conduce a procedat corect si a acuzat China ca nu a avertizat restul lumii despre gravitatea si amploarea epidemiei, afectand astfel economia.

Sondajul prezentat de Reuters a fost realizat online, in engleza, pe tot teritoriul SUA. Au raspuns 1112 americani adulti, din care 973 sunt inregistrati ca alegatori. Marja de eroare este de plus/minus 4 puncte procentuale.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

6 minute ago

SUA nu accepta ca presedintele Xi Jinping sa-si consolideze legaturile atat cu Occidentul, cat si cu Rusia: „China nu poate avea si untul, si banii pentru unt”

Washingtonul nu este de acord ca presedintele chinez Xi Jinping sa "joace pe doua terenuri",…

21 de minute ago

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

36 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago