Donald Trump a reusit sa depuna o cautiune de 175 de milioane de dolari in cazul de frauda civila din New York

externe

Donald Trump, batalie, Gettysburg, frumoasa, ironizat, retele sociale

Fostul presedinte Donald Trump si co-inculpatii sai au obtinut o cautiune de 175 de milioane de dolari in cazul lor de frauda civila din New York, potrivit unui document depus la tribunal.

Trump a asigurat cautiunea prin intermediul Knight Specialty Insurance Company, care este detinuta de grupul privat Hankey Group, al carui presedinte a declarat pentru ABC News ca se considera un sustinator al lui Donald Trump.

„Cu asta ne ocupam la Knight Insurance si suntem fericiti ca am putut sa il ajutam pe fostul presedinte in aceasta situatie”, a declarat Don Hankey pentru ABC News. „As spune ca este mai mult o decizie de afaceri, dar se intampla sa fiu si eu un sustinator al sau”.

Hankey a declarat ca firma sa a fost initial implicata in discutii pentru a subscrie cautiunea initiala de 464 de milioane de dolari in acest caz – apoi, cand o curte de apel din New York a redus saptamana trecuta suma la 175 de milioane de dolari, Hankey a spus ca firma sa si-a reinnoit efortul de a subscrie cautiunea.

„Era o suma relativ mica, iar Donald Trump a pus toate garantiile in numerar”, a spus Hankey.

Hankey nu si-a putut aminti daca Trump a folosit si obligatiuni ca garantie pentru obligatiunea finalizata, mentionand ca firma sa a revizuit unele dintre obligatiunile fostului presedinte, despre care a spus ca erau ca „obligatiuni de grad A, titluri de calitate de tip investment grade”. „Suntem increzatori ca avem garantii foarte bune”, a spus Hankey.

Saptamana trecuta, un grup de judecatori de la Divizia de Apel din New York le-a acordat fostului presedinte, fiilor sai adulti si celor doi fosti directori ai Trump Organization o amanare de 10 zile a sentintei de 464 de milioane de dolari in cazul lor de frauda civila si le-a permis sa depuna o cautiune redusa de 175 de milioane de dolari.

Avocatii lui Trump au sustinut ca fostul presedinte nu avea banii necesari pentru a asigura o cautiune pentru intreaga hotarare, dupa ce a fost respins de peste 30 de companii de cautiuni.

Fara interventia unei curti de apel, avocatii apararii au sustinut ca Trump ar suferi un prejudiciu ireparabil daca ar fi nevoit sa vanda proprietatile sale omonime inainte de a epuiza apelul la hotararea privind frauda.

In februarie, in urma unui proces de trei luni, judecatorul Arthur Engoron i-a amendat pe Trump si pe coinculpatii sai dupa ce a constatat ca acestia s-au implicat intr-un deceniu de frauda in afaceri, umfland in mod fals valoarea neta a fostului presedinte pentru a obtine imprumuturi si afaceri mai bune.

Trump a negat orice abatere, iar avocatii sai au facut apel la decizia in acest caz, sustinand ca suma invocata a fost neconstitutionala, disproportionata si eronata. Avocatii apararii sustin ca judecatorul Engoron a aplicat gresit termenul de prescriptie pentru comportamentul lui Trump si ca procurorul general al statului New York, Letitia James, nu a reusit sa dovedeasca faptul ca declaratiile false ale lui Trump au fost relevante pentru creditorii fostului presedinte.

„Nu exista nicio dovada si nicio constatare a Curtii Supreme ca creditorii si asiguratorii relevanti nu ar fi acordat paratilor imprumuturi si polite in aceleasi conditii in absenta presupuselor „declaratii false””, au declarat avocatii apararii intr-un dosar din martie.

Daca recursul lor esueaza, fostul presedinte si co-inculpatii sai vor trebui sa plateasca intreaga suma de 464 de milioane de dolari.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: