Donald Trump a revenit pe social media: „M-AM INTORS! Imi pare rau ca v-am facut sa asteptati. Afaceri complicate!”

externe

Fostul presedinte Donald Trump si-a recuperat, vineri seara, conturile de Facebook si Youtube, la mai bine de doi ani dupa ce au fost suspendate in urma asaltului asupra Capitoliului, potrivit France 24.

„M-AM INTORS”, a scris Trump pe pagina de Facebook, impreuna cu un videoclip de 11 secunde din discursul sau dupa castigarea alegerilor din 2016, in care exclama: „Imi pare rau ca v-am facut sa asteptati. Afaceri complicate!”.


Liderul republican in varsta de 76 de ani, care candideaza din nou la presedintie, nu a putut posta niciun continut pentru cei 34 de milioane de urmaritori pe Facebook si 2,6 milioane de abonati YouTube.

Platformele i-au suspendat conturile lui Trump la cateva zile dupa asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, pentru ca a postat continut despre care platformele spuneau ca a incitat la violente.

Si YouTube a anuntat vineri restabilirea contului sau, la doua luni dupa ce Facebook a declarat ca ii deblocheaza contul.

„Incepand de astazi, canalul Donald J. Trump nu mai este restrictionat si poate incarca continut nou”, a anuntat YouTube.

„Am evaluat cu atentie riscul continuu de violenta in lumea reala, echilibrand in acelasi timp sansa alegatorilor de a auzi in mod egal de la candidatii nationali importanti in perioada premergatoare alegerilor”.

Gigantul retelelor sociale Meta a anuntat in ianuarie ca va restabili conturile lui Trump pe Facebook si Instagram cu „noi limite”.

Contul sau de Twitter, care are 87 de milioane de urmaritori, a fost si el suspendat dupa revolta, lasandu-l sa comunice prin Truth Social, unde are mai putin de cinci milioane de urmaritori.

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, i-a deblocat contul lui Trump in noiembrie anul trecut, la cateva zile dupa ce acesta si-a anuntat o noua candidatura la Casa Alba, dar inca nu a postat.

Uniunea Americana pentru Libertati Civile, care a intentat peste 400 de actiuni in justitie impotriva lui Trump, a aplaudat decizia lui Meta.

„Ne place sau nu, presedintele Trump este una dintre figurile politice importante ale tarii, iar publicul are un mare interes sa-i asculte discursul. Unele dintre cele mai ofensatoare postari ale lui Trump pe retelele sociale au ajuns sa fie dovezi importante in procesele intentate impotriva lui si a administratiei sale”, a declarat directorul executiv Anthony Romero intr-un comunicat.

Dar grupuri de advocacy, cum ar fi Media Matters for America, se opun cu vehementa i se permite lui Trump sa exploateze acoperirea retelelor sociale.

Victoria socanta a lui Trump din 2016 a fost atribuita partial retelelor sociale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: