Donald Trump, atac rasist: „Am fost pus sub acuzare de patru ori, deci populatia neagra ma place!” – VIDEO

externe

Donald Trump, buletine de vot, exclus, Illinois

Donald Trump, care a fost dat in judecata de Departamentul de Justitie in 1973 pentru discriminare impotriva chiriasilor de culoare, a declarat in fata unui grup de alegatori conservatori de culoare ca „o multime de oameni” i-au spus ca cele patru inculpari ale sale sunt motivul pentru care „negrii ma plac”.

In acelasi timp, Trump s-a prezentat pe sine ca o victima a discriminarii. Vorbind vineri seara la Gala de onoare a Federatiei Conservatorilor Negri din Columbia, Carolina de Sud, Trump s-a laudat cu gratierile pe care le-a acordat in timpul mandatului si a continuat sa se lamenteze in mod fals ca cele 91 de acuzatii impotriva sa fac parte dintr-o conspiratie pentru a-l tine departe de Casa Alba.

”Am fost pus sub acuzare pentru nimic. Au facut-o pentru ca este vorba de interferenta electorala – si apoi am fost pus sub acuzare a doua oara, si a treia oara, si a patra oara”, a declarat el in timpul evenimentului de vineri. ”Si multi oameni au spus ca de aceea ma plac negrii, pentru ca si ei au fost atat de mult raniti si discriminati. Si m-au vazut de fapt ca si cum as fi fost discriminat. A fost destul de uimitor”, a spus fostul presedinte, citat de revista Rolling Stone.

Trump – al carui lung istoric de rasism include apelul public facut pentru executia a cinci copii de culoare, in celebrul caz Central Park Five, din 1989 (27 de ani mai tarziu s-a dovedit ca toti cei cinci erau nevinovati), respingerea mortii barbatilor de culoare retinuti de politie si predicarea suprematiei albilor – a continuat prin a-l mentiona pe reverendul Dr. Martin Luther King Jr. ”Impartasim visul reverendului Martin Luther King Jr. El a fost mare. Ce discurs a avut!”, a continuat el, inainte de a vocifera: „De fiecare data cand democratii radicali de stanga, marxistii, comunistii si fascistii ma incrimineaza, eu consider ca este o mare, mare insigna de onoare. Pentru ca sunt pus sub acuzare pentru voi, poporul american. Sunt pus sub acuzare pentru voi, populatia de culoare. Sunt pus sub acuzare pentru o multime de grupuri diferite de catre niste oameni bolnavi.”

De asemenea, fostul presedinte a facut o incercare de umor penibil, declarand ca „luminile sunt atat de puternice incat nu pot vedea oamenii… Ii vad doar pe cei de culoare. Nu-i vad pe cei albi. Atat de departe am ajuns. E un drum lung, nu-i asa?”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: