Donald Trump continua sa sustina ca a pierdut alegerile din 2020 in urma unei fraude electorale generalizate, pusa la cale de „statul paralel”

externe

Donald Trump, alegeri, 2020, fraudate, statul paralel, acuzatii

Donald Trump, favorit pentru nominalizarea republicana la presedintia SUA, le-a spus sustinatorilor sa „intre” in Philadelphia si in alte doua orase conduse de democrati pentru a „pazi votul” in 2024, repetand afirmatiile sale nefondate privind o frauda electorala generalizata in 2020 ca justificare pentru apelul la actiune.

Potrivit Reuters, luand cuvantul la doua evenimente in Iowa, in weekendul abia incheiat, Trump a incercat, de asemenea, sa contracareze ingrijorarea tot mai mare a democratilor si a unor republicani ca potentiala sa revenire la Casa Alba reprezinta o amenintare la adresa democratiei.

Chiar si in timp ce se confrunta cu acuzatii penale pentru eforturile sale de a inversa infrangerea din 2020, Trump a incercat sa intoarca scenariul si sa il prezinte pe castigator, presedintele Joe Biden, ca pe un autocrat periculos, numindu-l comunist, fascist si tiran.

Un purtator de cuvant al campaniei de realegere a lui Biden a declarat ca comentariile lui Trump care il prezinta pe Biden drept o amenintare la adresa democratiei au fost o incercare de a distrage atentia publicului de la propriile probleme. Privind la alegerile generale de anul viitor, Trump a declarat ca este important sa se analizeze cu atentie votul din statele in care se vor desfasura batalia si care probabil vor determina rezultatul. El a evidentiat cele mai mari orase din Michigan, Pennsylvania si Georgia – toate bastioane democrate aflate in centrul furtunii de afirmatii false de frauda electorala facute de Trump si aliatii sai in urma cu trei ani.

„Cea mai importanta parte a ceea ce urmeaza este sa pazim votul. Si ar trebui sa mergeti in Detroit si ar trebui sa mergeti in Philadelphia si ar trebui sa mergeti in unele dintre aceste locuri, ca in Atlanta”, a declarat Trump in Ankeny, o suburbie a orasului Des Moines.

Comentariile lui Trump prefigureaza ceea ce vor fi probabil alegeri controversate in noiembrie 2024. In pofida esecului a zeci de procese intentate de Trump si aliatii sai care contesta rezultatul din 2020, Trump continua sa sustina, fara dovezi, ca a pierdut in fata presedintelui Joe Biden din cauza unei fraude. Trump nu a precizat cui ii cere sa „intre” in orasele din statele aflate in batalie. Un consilier de campanie a spus ca fostul presedinte se referea la observatorii de sondaje si la voluntari al caror obiectiv ar fi sa asigure un scrutin sigur.

Acest lucru s-ar potrivi cu planurile prezentate de Comitetul National Republican, care isi propune sa recruteze si sa formeze zeci de mii de lucratori si observatori de vot in statele care sunt foarte disputate, deoarece preferintele lor de vot ar putea sa se indrepte fie spre republicani, fie spre democrati.

Comentariile lui Trump, presedinte din 2017 pana in 2021, vin pe fondul unei examinari tot mai amanuntite a retoricii sale recente din campania electorala, care a inclus referirea la dusmanii sai politici drept „sobolani”, un cuvant despre care unii istorici au spus ca aminteste de limbajul Germaniei naziste.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: