Donald Trump, razboi total. Vrea sa decreteze stare de urgenta in SUA: „Nu ajungem nicaieri cu ei”

externe

Presedintele american Donald Trump a transmis vineri ca exista „sanse mari” sa declare stare de urgenta pentru a obtine banii pentru finantarea zidului de la frontiera cu Mexic, actiune care va sfida puterea Congresului american, relateaza Reuters, citata de Mediafax.

In cadrul unui eveniment de la Casa Alba, Donald Trump a anuntat ca doreste sa declare starea de urgenta, deoarece Democratii din Congres nu coopereaza in vederea incheierii unui acord care sa prevada si finantarea zidului.

„Nu ajungem nicaieri cu ei (Democratii, n.red.) „, a declarat presedintele american, mentionand ca actiunile democratilor reprezinta „o obstructionare imensa”. Reprezentantii Partidului Democrat considera disputa cu Donald Trump un simplu dezacord in ceea ce priveste politica imigratiei.

„Cred ca exista sanse mari sa fac asta”, a adaugat Trump, facand referire la decretarea starii de urgenta.

Conform prevederilor din Constitutia Statelor Unite, Congresul este responsabil de buget si de aprobarea cheltuielilor mari.

Comentariile lui Donald Trump vin la o zi dupa ce Nancy Pelosi, presedintele Camerei Reprezentantilor, a declarat ca sub nicio forma nu va aproba finantarea zidului anul acesta.

Mai mult despre:

Comentarii: