Donald Trump s-a enervat, a anulat intalnirea cu Kim Jong-Un. Presedintele SUA este deranjat de un comunicat al Phenianului

externe

Presedintele SUA, Donald Trump, a anuntat joi anularea intrevederii programate cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, denuntand „ostilitatea” regimului de la Phenian.

Donald Trump a decis anularea intrevederii din cauza „furiei uriase si ostilitatii deschise” manifestate intr-un recent comunicat al Phenianului.

„In acest moment, este inadecvat sa organizam aceasta intalnire mult asteptata”, i-a transmis Donald Trump lui Kim Jong-Un, semnalandu-i disponibilitatea de a-l intalni „intr-o buna zi”.

Un reprezentant al regimului de la Phenian, Choe Son-Hui, catalogase drept „stupide” afirmatiile vicepresedintelui american, Mike Pence, potrivit caruia „Coreea de Nord ar putea avea soarta Libiei” daca nu renunta la armele nucleare si nu dialogheaza cu Statele Unite.

Marti, Donald Trump semnalase ca intrevederea programata cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ar putea fi amanata. Donald Trump a declarat ca pregatirile s-ar putea sa nu fie finalizate in timp util. „Exista sanse substantiale sa nu putem definitiva. Acest lucru nu inseamna ca nu vom reusi o perioada, dar s-ar putea sa nu reusim pana pe 12 iunie”, a afirmat Donald Trump. „Pregatirile continua. Vom vedea ce se va intampla. Daca nu se va intampla acum, poate se va intampla in alt moment. Purtam discutii”, spunea marti Donald Trump.

Regimul din Coreea de Nord a schimbat tonul fata de Coreea de Sud si fata de Statele Unite, semnaland intentia de a anula intrevederea lui Kim Jong-Un cu Donald Trump. Regimul Kim Jong-Un a avertizat, joi, ca ar putea intrerupe contactele cu Guvernul „incompetent” din Coreea de Sud din cauza exercitiilor comune efectuate de militari sud-coreeni si americani, in ceea ce pare a fi o schimbare de ton a Phenianului. Ri Son Gwon, presedintele Comisiei nord-coreene pentru Reunificare pasnica, a criticat dur participarea armatei sud-coreene la exercitii militare alaturi de Statele Unite, numind Guvernul de la Seul „ignorant si incompetent”.

Coreea de Nord a anuntat joi distrugerea poligonului nuclear din zona Punggye-ri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: