Donald Trump se lauda ca, daca el va fi reales presedinte in noiembrie, jurnalistul american Evan Gershkovich, inchis la Moscova, va fi eliberat imediat de Putin

externe

Evan Gershkovich, Donald Trump, eliberare, imediat, Vladimir Putin, alegeri, presedinte

Fostul presedinte Donald Trump a declarat ca reporterul Wall Street Journal, Evan Gershkovich, inchis in prezent la Moscova, va fi eliberat de Rusia „aproape imediat” dupa alegerile prezidentiale din acest an, dar numai daca el va fi reales presedinte.

Intr-o postare de pe reteaua sa sociala, Social Truth, Trump a scris: „Evan Gershkovich, reporterul de la The Wall Street Journal, care este retinut de Rusia, va fi eliberat aproape imediat dupa alegeri, dar cu siguranta inainte ca eu sa preiau functia. El va fi ACASA, IN SIGURANTA SI CU FAMILIA SA”.

„Vladimir Putin, presedintele Rusiei, va face acest lucru pentru mine, dar nu si pentru altcineva, iar NOI NU VOM PLATI NIMIC!” a adaugat Trump, citat de Fox News.

Insa purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, intrebat joi despre acest subiect, a declarat ca Putin „nu a avut contacte cu Donald Trump”.

Reporterul Wall Street Journal, in varsta de 32 de ani, este detinut in Rusia din martie 2023, in baza unor acuzatii de spionaj pe care guvernul american si angajatorul sau le-au calificat drept absurde. El a pierdut recent un alt apel pentru a pune capat detentiei sale provizorii si va ramane in spatele gratiilor cel putin pana in iunie.

Trump a facut o afirmatie similara cu privire la Gershkovich la sfarsitul lunii aprilie. „Reporterul ar trebui sa fie eliberat si va fi eliberat”, a declarat Trump in timpul unui interviu acordat TIME. „Nu stiu daca va fi eliberat sub conducerea [presedintelui] Biden. Eu as reusi sa fac sa fie eliberat”.

Interviul a acoperit o gama larga de ambitii ale lui Trump pentru al doilea mandat, care include planurile sale de a trata cu Putin. Cand a fost presat de TIME sa explice de ce nu a cerut si oficial eliberarea lui Gershkovich, retinut pentru acuzatii dubioase de spionaj, Trump a raspuns: „Cred ca deoarece am atat de multe alte lucruri la care lucrez”.

Presedintele Biden a cerut in repetate randuri eliberarea lui Gershkovich, iar administratia sa a declarat ca lucreaza pentru a-l aduce acasa din Rusia atat pe el, cat si pe americanul incarcerat Paul Whelan. El l-a mentionat pe Gershkovich in timpul discursului sau de la recentul dineu al corespondentilor de la Casa Alba, spunand ca Putin ar trebui sa-l elibereze „imediat”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: