Donald Trump stie ce s-a intamplat cu avionul prabusit in Iran. Un satelit militar confirma, avionul a fost doborat de rachete antiaeriene

externe

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, are „suspiciuni” ca Iranul a doborat din „greseala” avionul de pasageri ucrainean, informeaza CNN.

Intrebat intr-o conferinta de presa desfasurata la Casa Alba ce crede despre prabusirea avionului, Donald Trump a declarat: „Ei bine, eu am suspiciunile mele. Nu vreau sa spun, deoarece au si altii suspiciunile lor. Dar poate a facut cineva vreo greseala in partea cealalta…, nu au fost sistemele noastre. Nu exista nicio legatura cu noi”.

„Avionul zbura intr-o zona destul de dura. Poate ca au facut o greseala. Unii spun ca a fost o problema tehnica. Eu, personal, nu cred ca se pune deloc aceasta problema”, a subliniat liderul de la Casa Alba.

Intrebat daca el crede ca avionul a fost doborat accidental, Trump a precizat: „Nu stiu, chiar nu stiu, tine de ei. La un moment dat, (iranienii -n.red.) vor oferi cutia neagra. In mod ideal, o vor da companiei Boeing, dar va fi bine si daca o dau Frantei ori altor tari. S-a intamplat ceva teribil, foarte devastator”, a subliniat el.

Un satelit militar a detectat amprentele termice provenind de la doua lansari de rachete antiaeriene, cel mai probabil SA-15. La putin timp, satelitul a detectat o noua amprenta termica, provenita in urma exploziei in aer a aeronavei civile.

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prabusit la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, marti noaptea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: