Donald Tusk: Noua persoane arestate sub suspiciunea de sabotaj in numele serviciilor de informatii ruse

externe

Donald Tusk

Premierul polonez Donald Tusk a declarat ca noua persoane au fost arestate sub suspiciunea de sabotaj „in numele serviciilor de informatii ale Rusiei”, potrivit TVP World.

Vorbind la postul de televiziune privat TVN, luni seara, Donald Tusk a adaugat ca guvernul sau va „recapata pe deplin controlul asupra a ceea ce se intampla pe teritoriul statului polonez”.

Comentariile premierului vin dupa ce o serie de incendii misterioase au izbucnit in toata tara, inclusiv unul care a devastat cel mai mare centru comercial al capitalei.

„In ceea ce priveste actele de sabotaj si subversiune, chestiunea este foarte grava. In prezent avem noua suspecti arestati care au fost implicati direct in acte de sabotaj in Polonia, la cererea serviciilor ruse. Acest lucru se aplica batailor, incendiilor si tentativelor de incendiere. Aici vorbim de oameni angajati. Uneori sunt din lumea crimei. Si acest lucru se aplica atat cetatenilor ucraineni, belarusi si polonezi”, a spus Tusk.

El a adaugat ca acte similare de sabotaj din Lituania ar putea fi legate de cele din Polonia si ca „o operatiune la scara larga pentru eliminarea acestor amenintari” este in desfasurare.

„Vreau sa clarific aceasta chestiune. In primul rand, statul actioneaza in aceasta problema in consultare cu vecinii si aliatii nostri. Si sunt foarte multumit de eficacitatea serviciilor noastre (de securitate) in acest moment. In al doilea rand, amenintarea acestui tip de actiune, asa cum am spus, este reala nu numai in Polonia”, a continuat premierul polonez.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: