Donald Tusk, vizita neanuntata la Kiev. Premierul Poloniei anuntase ca nu va permite nimanui din guvernul sau sa manifeste sentimente antiucrainene

externe

tusk

Noul prim-ministru al Poloniei, Donald Tusk, a sosit la Kiev, in prima sa vizita in aceasta functie. O fotografie cu Tusk in gara din Kiev a fost publicata pe contul oficial de Twitter al biroului premierului, scrie Evropeiska Pravda.

Publicatia poloneza RMF24 noteaza ca programul vizitei include intalniri cu presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, si cu premierul Denis Smihal.

Vizita lui Tusk in capitala ucraineana este asteptata de ceva timp si a fost subiectul unei conversatii intre Zelenski si presedintele polonez Andrzej Duda in marja Forumului Economic Mondial de la Davos. O posibila data nu a fost dezvaluita din motive de securitate.

Inca de la inceputul lunii ianuarie, Tusk a declarat ca atat pentru el, cat si pentru presedintele Poloniei, situatia din Ucraina si de pe front ramane „subiectul numarul unu” din punctul de vedere al securitatii Poloniei, fiind de asemenea important sa se discute o serie de alte probleme, in special situatia cu protestul transportatorilor polonezi.

Donald Tusk a declarat ca nu va permite nimanui din guvernul sau sa manifeste sentimente antiucrainene. Saptamana trecuta, transportatorii, care au blocat mai multe puncte de control de la granita inca din noiembrie, au oprit blocajul pana in luna martie, in urma unor acorduri cu autoritatile poloneze.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: