Donati bani pentru milionarul infractor Dan Voiculescu. Candidata lui Felix cere sprijin financiar din partea romanilor

politica

Ramona Ioana Bruynseels, candida la Presedintie din partea partidului lui Voiculescu, deruleaza o campanie pe retelele de socializare in care le cere romanilor sa-i doneze 1 leu.

Postarea Ramonei Ioana, asa cum se promoveaza in media, este sponsorizata. Ea le cere romanilor sa ii doneze 1 leu „pentru a continua sa luptam”. Cei care sunt mai generosi pot sa ii doneze candidatei lui Dan Voiculescu chiar si 1.000 de lei.

Statul roman a reusit sa recupereze doar 11.000 de euro in acest an din prejudiciul cauzat de infractorul Dan Voiculescu. Au mai ramas inca 50 de milioane de euro, arata o ancheta publicata de Adevarul.

„Acest caz arata ca statul roman isi imparte cetatenii in doua categorii, cei care sunt egali in fata legii si cei care sunt deasupra ei. Dan Voiculescu face invariabil parte din a doua categorie. Modul in care este tratat dosarul de recuperare a acestui prejudiciu este scandalos.

In contextul in care vorbim de o hotarare judecatoreasca definitiva, este edificator cum institutiile statului decid sa nu aplice legea pentru cei care fac parte din apanajul actualei puteri”, a declarat Ioan Stanomir, profesor de drept constitutional la Universitatea Bucuresti, pentru Adevarul.

Recent, senatorul USR Edward Dirca, presedinte al Comisiei pentru Constitutionalitate si membru al Comisiei Juridice, a criticat incapacitatea Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) de a valorifica bunurile confiscate, in contextul in care recent ANAF a renuntat la preluarea gratuita a fostelor cladiri Grivco, ce i-au apartinut lui Dan Voiculescu.

„Incapacitatea institutiilor statului de recuperare si valorificare a prejudiciului si bunurilor recuperate in acest dosar este cel putin suspecta. Cine stie, poate se iveste o cale extraordinara de atac prin care acest dosar se poate rejudeca, lucru care nu este imposibil de imaginat tinand cont de recentele decizii ale Curtii Constitutionale.

Vorbim de o asteptare suspecta. In loc sa fie valorificate, toate aceste bunuri se degradeaza si statul pierde bani prin costurile cu paza si intretinerea acestora”, a sustinut senatorul.

Dan Voiculescu a fost condamnat in 2014 la 10 ani de inchisoare in dosarul ICA.

Mai mult despre: ,

Comentarii: