Donatii de aproape o jumate de milion de euro in contul „eroului Irlandei” – curierul brazilian care l-a imobilizat pe autorul atacului terorist din Dublin

externe

erou, brazilian, Dublin, atac, cutit, terorist, copii, brazilian, casca, donatii

Caio Benicio, un curier brazilian, angajat al firmei Deliveroo, trecea cu motocicleta pe una din strazile capitalei irlandeze Dublin, in drum spre o livrare, cand a vazut cum o eleva este prinsa de mana de un individ care voia sa o injunghie.

Fara sa ezite, migrantul brazilian  si-a dat jos casca de motociclist si a aruncat-o cu putere spre atacator, distragandu-i acestuia atentia de la fetita si contribuind apoi la capturarea si imobilizarea lui.

Trei copii mici si o educatoare de la cresa, despre care se crede ca are in jur de 30 de ani, au fost raniti in atacul comis joi, imediat dupa ora 13.30, in capitala irlandeza.

O fetita de cinci ani si o femeie raman in stare grava la spital, a anuntat anterior politia. Ulterior, in noaptea de joi spre vineri au izbucnit revolte in oras, intr-o orgie a violentei pe care politistii o pun pe seama organizatiilor de extrema dreapta.

Politia nu a dezvaluit alte detalii despre atacator sau despre motivatia acestuia. Dar, intr-o aparenta respingere a comentariilor anti-imigranti facute pe internet, o pagina de strangere de fonduri online intitulata „Buy Caio Benicio a pint” a devenit virala si stransese deja peste 240.000 de lire sterline (280.000 de euro) pana vineri seara tarziu, scrie Sky News.

Multi dintre cei care au donat l-au laudat pe brazilian pentru curajul sau.

Un alt apel a strans, de asemenea, peste 140.000 de lire sterline (160.000 de euro) – totalul combinat strans se indreapta spre jumatate de milion de euro.

Anterior, vineri, curierul a descris cum trecea pe langa scoala cand l-a vazut pe atacator luand o fata si scotand un cutit.”Cand am vazut cutitul, am oprit motocicleta si am actionat din instinct”, a declarat el. Benicio a adaugat ca si-a scos casca si l-a lovit pe barbat in cap „cu toata puterea mea”. Tata a doi copii, brazilianul a spus: „Nici macar nu stiam ca mai erau si alti copii raniti in acel moment. Am crezut ca a fost doar o fata, dar dupa aceea am aflat ca sunt mai multi oameni, mai multi copii. Ii doresc familiei toate cele bune. Ma rog pentru ca ea sa supravietuiasca”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: