Dor dupa USL. Crin Antonescu il ataca pe Iohannis in pragul Craciunului: „Nu m-am simtit bine, nu era momentul”

politica

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, duminica la TVR 1, ca „nu s-a simtit bine” atunci cand Klaus Iohannis a dedicat cateva minute ca sa il atace pe Liviu Dragnea, in discursul in Parlament cu ocazia celebrarii Centenarului Marii Uniri, precizand ca nu era momentul potrivit.

Intrebat, duminica la TVR 1, daca a fost un moment in care nu s-a simtit bine in legatura cu actiunile presedintelui Klaus Iohannis, Crin Antonescu a raspuns: „A fost un moment in care nu m-am simtit bine, de exemplu, ca sa nu credeti ca evit, cand, cu ocazia celebrarii Centenarului in Parlament, Presedintele Romaniei, la 100 de ani, deci omul care avea sansa, ca la 100 de ani de la constituirea Romaniei Mari, sa vorbeasca cinci-zece minute, sa dedice cateva minute lui Liviu Dragnea sau cine a mai fost pomenit acolo. Nu era momentul. Nu m-am simtit eu bine. Presedintele a decis, ca de aceea e presedinte. O fi bine, o fi rau. Eu spun cand m-am simtit foarte bine, cand nu m-am simtit foarte bine”.

In sedinta solemna a Parlamentului, seful statului a facut apel la clasa politica sa revina asupra unor legi care nu au nici sustinerea oamenilor si nici nu corespund standardelor europene de drept.„Nu puneti in joc tot efortul si sacrificiile romanilor pentru care sunt atat de respectati in Uniunea Europeana, nu faceti rau societatii romanesti mergand mai departe cu legi ale justitiei si cu modificari ale codurilor penale care sunt incongruente cu o democratie veritabila”, au fost singurele referiri ale sefului statului la parlamentari, fara sa nominalizeze pe cineva sau sa faca trimitere la vreun partid.

In interviul acordat duminica la TVR, Antonescu a spus ca s-a simtit bine atunci cand Klaus Iohannis a vorbit in Parlamentul European si a transmis ca Romania isi va rezolva pe plan intern divergentele.

”Eu nu sunt nici in pozitia de a evalua activitatea presedintelui, nici de a o lauda. Nu sunt nici un laudator al presedintelui, nici un critic al presedintelui. Au fost momente in care m-am simtit bine. Va dau ultimul. M-am simtit bine atunci cand foarte recent, in toiul unui scandal international european, Klaus Iohannis a spus la Bruxelles – avem niste probleme in Romania, dar suntem capabili sa le rezolvam, Romania este un stat democratic si problemele noastre ni le vom rezolva noi. Acela a fost un moment in care m-am simtit bine”, a completat Antonescu, citat de Mediafax.

Chestionat daca il vede pe Klaus Iohannis castigand un al doilea mandat prezidential, Crin Antonescu a replicat: „Eu nu sunt nici analist, nici profet. Cred ca asa cum se vad lucrurile acum, cred ca nu exista in acest moment o varianta, nu cu mai multe sanse, ci mai buna. Desi, inca o data, nu sunt un om incantat de cum a decurs tot mandatul domnului Klaus Iohannis. Cred insa ca in acest moment, este varianta cea mai sigura si care lasa mai multe posibilitati deschise pentru Romania in anii urmatori”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: