„Se doreste musamalizarea. Arafat si Oprea trebuie sa PLATEASCA” – Parintii unor tineri morti la Colectiv

news

Parintii mai multor tineri ucisi de incendiul din Colectiv iau apararea politistilor de la Serviciul Omoruri, hartuiti prin controale birocratice, care au investigat cazurile Bogdan Gigina si Colectiv. Ei spun ca se incearca salvarea lui Raed Arafat, Nicolae Banicioiu si Gabriel Oprea.

„Suntem indignati de ce se intampla pe dedesubt. I-am cunoscut pe cei de la Omoruri cu ocazia anchetei de la Colectiv. Sunt niste oameni deosebiti, suntem alaturi de ei. Luam atitudine la ceea ce li se intampla pentru ca sunt atacati pe nedrept. Sefii Politiei au mintit atunci cand i-au spus premierului ca nu este vorba de un abuz. Aceeasi sefi ii protejeaza pe vinovatii de la Colectiv. O sa strangem noi probe impotriva lor. Ma refer la Raed Arafat si la Nicolae Banicioiu. Noi vrem sa stim ce s-a intamplat de la poarta clubului pana la poarta cimitirului. Cine este vinovat”, a afirmat Ion Chelba, tatal fotografului Alex Chelba, citat de Adevarul.

„Se doreste o musamalizare, o ascundere a realitatii. Politistii de la Omoruri sunt niste oameni care vor sa-si faca datoria, care si-au inteles menirea. Gabriel Oprea trebuie sa plateasca si pentru moartea lui Bogdan Gigina, dar si pentru mortii din Colectiv. Trebuie sa plateasca si Raed Arafat, cel care a coordonat interventia. Moartea a 64 de tineri nu poate sa ramana fara urmari. Raportul Corpului de control al Guvernului a aratat foarte clar ca s-a intervenit gresit. Nu m-am temut ca anchetatorii nu-si vor face treaba, m-am temut ca sefii vor face presiuni. Sunt lansate mizerii pentru ca acesti oameni sa se lase intimidati. Asta se doreste: anchete pe nimic”, a spus Eugen Iancu, tatal unui alt tanar decedat, Mihai Iancu.

Politistii Serviciului Omoruri, din Politia Capitalei, care au instrumentat moartea politistului Bogdan Gigina, aflat in coloana oficiala a lui Oprea, sunt tinta unei avalanse de controale. In ultimii 3 ani, Serviciul Omoruri  a avut un procentaj de reusita de suta la suta in anchete, precizeaza Adevarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: