„Doriti sa-l vedeti pe Putin la puscarie?”. Raspunsul ministrului de Externe al Estoniei: „In iad!” – Video

externe

Intr-un interviu acordat postului Deutsche Welle, ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, a declarat ca isi doreste sa il vada pe Vladimir Putin „in iad”.

„Ati vrea sa-l vedeti pe Vladimir Putin la inchisoare?”, a fost intrebat ministrul.

Reinsalu a raspuns imediat, fara sa se gandeasca prea mult: „In iad”.

Ministrul a mai spus Occidentul nu a facut suficient pentru a ajuta Ucraina, adaugand ca „pretul este platit prin sangele ucrainenilor”.

Reinsalu a mai spus ca presedintele Putin incearca sa provoace”frica”, vizand nu doar Ucraina, ci si capitalele occidentale, afirmand ca „europenii ar trebui sa fie ingrijorati de securitatea, mediul si imprevizibilitatea lui Putin”.

Parlamentul Estoniei a votat, marti, o rezolutie prin care numeste Rusia „regim terorist” si „stat care sustine terorismul”.

„In sustinere fata de apelul Parlamentului Ucrainei catre tari si catre organizatii internationale, Riigikoku (n. red. – denumirea locala a Parlamentului Estoniei) declara ca regimul rus este regim terorist si ca Federatia Rusa este un stat care sustine terorismul, si ale carei actiuni trebuie judecate impreuna”, a anuntat presedintele parlamentului eston intr-un comunicat.

„Cerem si comunitatii internationale sa adopte declaratii similare”, a mai transmis oficialul.

Oficialii estoni spun ca amenintarile nucleare ale dictatorului rus, Vladimir Putin, au transformat Rusia in cel mai mare pericol pentru pace si in Europa si in intreaga lume.

„Riigikogu cere Uniunii Europene si statelor membre NATO sa mareasca decisiv cantitatea de ajutoare pentru Ucraina. Este nevoie de acest lucru pentru a confrunta agresiunea Federatiei Ruse si pentru a restaura suveranitatea Ucrainei in teritoriul si granitele recunoscute la nivel international”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: