Dorneanu ataca furios: “Declaratiile lui Orban sunt inadmisibile. Este inadmisibil!”

politica

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, l-a atacat violent joi seara pe premierul Orban la Antena 3.

”Declaratiile premierului Orban sunt inadmisibile”, a declarat Dorneanu, comentand indemnul lui Orban ca romanii sa nu respecte decizia CCR privind carantinarea.

”Foarte corect”, a reactionat Gadea.

„Eu aproape ca nu pot concepe cum un prim-ministru, care e responsabil de tot ceea ce se intampla in tara, sa spuna asa ceva. Este inadmisibil, repet, ca un prim-ministru sa indemne populatia sa nu respecte deciziile Curtii Constitutionale. Nu a citit textele din Constitutie care spun ca acestea sunt obligatorii?”, a continuat Dorneanu.

Declaratia premierului care l-a infuriat pe Dorneanu: „CCR nu e la prima decizie care zadarniceste eforturile noastre pentru a apara sanatatea si viata cetatenilor. Intre starea de urgenta si de alerta a anulat amenzile si a interzis autoritatilor sa dea amenzi in baza actelor normative care fusesera in vigoare.

Recomandarea mea catre cetateni e sa respecte reglementarile in vigoare, pentru ca sunt pentru a se proteja pe sine si pe ceilalti.

Cat timp ai fost in zona cu risc maxim sau in contact cu persoane infectate, in urma anchetei epidemiologice se constata asta, e posibil sa fii infectat, trebuie sa stai in izolare.

E cererea, recomandarea, rugamintea mea catre cetateni sa nu tina cont de deciziile Curtii Constitutionale, sa actioneze responsabil, ca pana acum si chiar daca va exista o perioada pana va exista o lege, aici depinde si de Parlament”.

Mai mult despre:


Comentarii: