Dorneanu s-a dus sa ia lumina din Rusia. Presedintele CCR a insistat sa plece la rusi desi MAE i-a recomandat sa nu efectueze aceasta vizita

news

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Valer Dorneanu, se afla in Rusia, unde participa la Forumul Juridic International de la Sankt Peresburg, desi ministerul roman al Afacerilor Externe i-a recomandat sa nu efectueze aceasta vizita, scrie Digi24.ro.

Deplasarea nu figureaza pe site-ul CCR, dar a fost confirmata pentru Digi24.ro chiar de seful institutiei.

„Vizita in Rusia are loc la invitatia Curtii Constitutionale a Federatiei Ruse cu prilejul aniversarii a 25 de ani de la infiintare si a Forumului Juridic International de la Sankt Petersburg”, a declarat Valer Dorneanu, citat pe site-ul televiziunii de stiri, adaugand ca omologul sau „a participat anul trecut la aniversarea similara a CCR”.

Surse citate de Digi24.ro declara ca Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti i-a recomandat sefului CCR sa nu mearga in Rusia.

Ce explicatii are Valer Dorneanu: „Cand s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectata si biletele de avion cumparate (…) Dupa primirea acestei recomandari m-am consultat cu MAE si problemele au fost lamurite”.

Sursele citate spun insa ca „problema nu a fost lamurita” nici ulterior si nu a existat un acord final care sa contrazica recomandarea initiala.

Forumul Juridic International, pentru care seful CCR s-a deplasat la Sankt Petersburg, are loc anual, incepand din 2011 si, potrivit prezentarii de pe site-ul dedicat „este organizat cu sprijinul Ministerului Justitiei din Federatia Rusa si a presedintelui Federatiei Ruse”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: