Dosar penal in cazul PSD-istilor care imparteau pomeni in Capitala: „Zadarnicirea combaterii bolilor”

news

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 anuntat ca a deschis un dosar penal, in urma unei sesizari depuse de un partid, pentru zadarnicirea combaterii bolilor in legatura cu initiativa primariei Sectorului 5 din Bucuresti de a distribui pungi si pachete catre locuitori, fara a le asigura insa voluntarilor implicati protectia adecvata.

„La data de 25.03.2020, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 5 s-a inregistrat dosarul penal avand ca obiect denuntul penal formulat de un partid politic cu privire la comiterea infractiunii de zadarnicire a combaterii bolilor, constand in aceea ca, incepand cu data de 15.03.2020, reprezentantii UAT Sector 5, impreuna cu alte institutii publice de interes local, aflate sub autoritatea administrativa a Consiliului Local al Sector 5, au inceput sa distribuie, fara nicio protectie adecvata, respectiv fara respectarea normelor de igiena impuse de autoritatile statului, diverse pungi si pachete catre populatia Sectorului 5, in scop electoral”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 5.

Dosarul penal este in rem (procurorii urmaresc faptele, nu persoane).

Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a distribuit zeci de mii de pachete, saptamana trecuta, locuitorilor sectorului, in care se aflau dezinfectante si pliante cu propria imagine. Pachetele au fost achizitionate din bani publici.

Pe langa gel dezinfectant, sapunuri si servetele antibacteriene, in pachete se afla si un pliant electoral cu primarul Daniel Florea, alaturi de medicul Adrian Streinu Cercel.

De asemenea, „voluntarii” din Primarie nu purtau echipamente de protectie (manusi si masti sanitare).

Citeste si: PSD-isti agresivi in Bucuresti. L-au atacat pe un barbat care-i filma cum profita de epidemie – Video

Mai mult despre:

Comentarii: