Dosar penal pentru mascatii din Berzunti care au defilat in uniforme militare cu simboluri rusesti si cu care alegorice imitand vehicole militare inscriptionate cu litera “Z” – Video

news

Defilarea anuala a mascatilor din satul Berzunti, judetul Bacau s-a incheiat cu urmarirea penala inceputa impotriva unor sateni care au folosit ca tema razboiul din Ucraina si au indemnat la violenta, potrivit Agerpres.

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau au deschis un dosar penal in care fac cercetari dupa ce, in cadrul unei parade cu mascati din comuna Berzunti, mai multe persoane s-au costumat in soldati rusi si au defilat cu autovehicule imitand pe cele militare, avand inscriptionata litera „Z”.

„Politistii bacauani s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video aparute in spatiul public si au demarat verificari in baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situatia de fapt, iar in functie de rezultat se vor lua masurile legale ce se impun”, au precizat reprezentantii IPJ Bacau.

In imaginile aparute in spatiul online si care au starnit comentarii negative, mascatii din Berzunti apar imbracati in soldati rusi, in care alegorice care simbolizeaza autovehicule militare dotate cu rachete si inscriptionate cu litera „Z”.

Mesajele transmise de reprezentantii mascatilor din Berzunti indeamna la violente si chiar la viol. S-au auzit si dialoguri Putin – Zelenski incheiate cu indemnuri la bombardamente.

In fiecare an, in localitatea bacauana Berzunti are loc o parada a mascatilor care abordeaza diverse teme.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: