Dosare de pensie mucegaite, mostenirea Olgutei si a lui Budai. Violeta Alexandru: „Viata oamenilor, calcata in picioare”

news

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat pe Facebook imagini cu modul in care sunt depozitate mii de dosare de pensie. Multe au putrezit din cauza mucegaiului.

„Viata oamenilor calcata in picioare. Aici este si despre rezistenta pe care o opune sistemul cand ii pui oglinda in fata. Revin cu detalii despre ce se intampla si cum iesim din starea asta. Nu pot sa intorc capul atunci cand vad o problema”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Ultimii ministri ai Muncii din partea PSD au fost Lia Olguta Vasilescu si Marius Budai.

Olguta Vasilescu o ataca in schimb violent aproape zilnic pe Violeta Alexandru. Zilele trecute a catalogat-o drept „hoata care fura munca noastra”.

„Violeta faci si tu ceva sau te multumesti sa furi ca o hoata ce am muncit noi si sa duci razboiaie cu liftiere? Cristi Vasilcoiu: ‘Violeta Alexandru se lauda in comisiile reunite de Munca ale Parlamentului tot cu un proiect PSD!’”, a scris Olguta Vasilescu pe Facebook. Vasilcoiu este fostul ei consilier pe comunicare de la Ministerul Muncii.

Violeta Alexandru a anuntat, miercuri, la audierea din Parlament ca in cel mult o luna va fi functionala o platforma destinata sistemului de adoptie, care urmareste situatia copilului inclusiv post-adoptie.

„Sunt constienta ca pana la asezarea din punct de vedere politic in Parlament parghiile pe care le am la dispozitie sunt limitate. Ma intereseaza mai putin sa generez legi, ci oamenii sa vada cu adevarat ca in acest minister cineva se uita la problemele pe care le au si le corecteaza”, a spus aceasta.

Parlamentarii din comisiile de munca reunite au dat aviz negativ, miercuri, pentru ministrul desemnat al Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a acuzat parlamentarii PSD ca induc o stare de teama intreband daca vor crese pensiile si a pus pe masa un carton pe care scria „Nu taiem pensii, nu taiem salarii”. Violeta Alexandru a primit aviz negativ cu 28 de voturi impotriva si 11 pentru” .

Ministrul Muncii a fost din nou intrebat daca se vor majora pensiile de la 1 septembrie si daca va aplica legea salarizarii unitare adoptata de guvernul PSD. Violetei Alexandru i s-a reprosat ca in programul de guvernare sunt „pagini intregi goale”.

„Chiar ma intrebam daca se termina sedinta si nu primesc intrebarea. Nu stiu despre ce pagini goale spuneti, programul de guvernare tinteste obiectivele principale. Daca scriam cum ati scris dumneavoastra, o suta de pagini si nu faceam nimic (..) sunt strict acele obuective care se pot pune in aplicare” a replicat Alexandru.

In ceea ce priveste majorarea punctului de pensie, ministrul Muncii a pus pe masa, in fata sa, un afis cu mesajul: „Nu taiem pensii, nu taiem salarii” si i-a acuzat pe cei de la PSD ca induc o stare de teama in randul populatiei.

„Orice intrebare care se repeta pe aceasta rema nu face decat sa induca in populatie teama. Raspunsul este acesta pe care l-am dat si data trecuta; banii sunt in buget, legea va fi aplicata. Daca sunt necesare corectii (…) vom comunica public, daca sunt punctual necesare modificari, dar nu in sensul de a nu respecta cresterea pensiilor incepand cu toamna acestui an. Cu cat intrebati, nu faceti decat sa starniti o teama in populatie” le-a spus Violeta Alexandru parlamentarilor.

La un moment dat, aceasta a fost apostrofata de Adrian Solomon (PSD), care i-a reprosat ca are ceva impotriva celor care lucreaza in sistemul public: „Nu va dati cea mai inteleapta, ca v-a platit Soros salariile!”.

Intrebata care este profesia sa de baza, Violeta Alexandru a spus ca este analist politic, dar ca de-a lungul activitatii sale a facut management.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: