Dosare STRICT SECRETE din URSS. Cosmonaut urmarit de un „obiect ciudat” in SPATIU – Vezi cum arata

life

Cosmonautul sovietic Victor Afanasiev a avut parte de o experienta neobisnuita in spatiul cosmic. El a fost urmarit de un obiect necunoscut in timp ce se indrepta spre statia spatiala Solyut 6.

Evenimentul a avut loc in aprilie 1979 si a fost bine ascuns de autoritatile sovietice. Cosmonautul a vazut un obiect ciudat care venea spre naveta sa, dupa care a continuat sa il urmareasca.

„Ne-a urmarit pe masura ce am parcurs jumatate din orbita Pamantului. Era construit dintr-un fel de metal, avea o lungime de 40 de metri si avea deschideri spre interior. Un capat era mai larg, iar celalalt mai ingust. Niste aripi mici ieseau din cateva parti. Obiectul a stat foarte aproape de noi. L-am fotografiat, din fotografii se vedea ca este la 23-28 de metri de noi”, a povestit Afanasiev.

Cosmonautul a relatat Centrului de Control a Misiunii tot ce vedea, despre marimea, forma si pozitia obiectului. Cand s-a intors pe Pamant, autoritatile i-au interzis sa vorbeasca despre ce a vazut, iar aparatul de fotografiat si filmul i-au fost confiscate. Fotografiile si inregistrarea observatiilor sale din spatiu nu au fost facute niciodata publice. Abia dupa ce URSS s-a desfiintat, Afanasiev a avut curaj sa relateze public despre ce a vazut.

Mai jos este un desen facut de cosmonaut al obiectului pe care l-a intalnit in spatiu.

ozn rusia

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: