news

Dosarul 10 August. Noi blocaje in beneficiul lui Cucos, Cazan si Sindile. Tribunalul Bucuresti a amanat iar solicitarea DIICOT de redeschidere a dosarului

Tribunalul Bucuresti (TB) a amanat, vineri, pentru 22 ianuarie 2021, solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei impotriva fostilor sefi ai Jandarmeriei in dosarul „10 august”.

Este pentru a doua oara cand tribunalul amana dezbaterile in acest caz.

Fostul procuror-sef al DIICOT Giorgiana Hosu a infirmat partial, pe 4 august, solutia de clasare a dosarului „10 august” si a dispus redeschiderea urmaririi penale in cazul fostilor sefi din Jandarmerie.

Decizia de redeschidere a anchetei trebuie aprobata de un judecator, insa solicitarea DIICOT a trecut pe la mai multe instante.

Curtea de Apel Bucuresti, instanta sesizata de DIICOT, a decis pe 10 august ca nu are competenta materiala de a solutiona cererea procurorilor si a trimis dosarul la Tribunalul Bucuresti.

Dosarul nu a ajuns insa direct la Tribunalul Bucuresti, fiind trimis la Instanta suprema, pentru solutionarea unei cereri formulate de colonelul Sebastian Cucos privind sesizarea Curtii Constitutionale, care a fost respinsa de magistrati.

Daca decizia DIICOT va fi confirmata de un judecator, procurorii vor redeschide urmarirea penala fata de colonelul Gheorghe Sebastian Cucos, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Romane, maiorul Laurentiu Cazan, fost director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, colonelul Catalin Sindile, fost sef al Jandarmeriei Romane, si comisarul-sef de politie Mihai Dan Chirica, fost secretar de stat pentru relatia cu prefectii din MAI.

Acestia ar urma sa fie cercetati pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, participatie improprie la purtare abuziva, participatie improprie la fals intelectual, participatie improprie la uz de fals, complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva.

De asemenea, dosarul s-ar redeschide sub aspectul savarsirii infractiunilor de favorizarea faptuitorului, fals intelectual si uz de fals.

In ordonanta de redeschidere a anchetei, Giorgiana Hosu explica faptul ca procurorul Doru Stoica, cel care a clasat acuzatiile la adresa sefilor Jandarmeriei, nu a readministrat probele stranse de Parchetul Militar in dosarul ”10 august” si nici nu a reaudiat suspectii, victimele si martorii. Mai mult, Giorgiana Hosu arata ca sefii Jandarmeriei nu au vrut sa dea declaratii atunci cand au fost chemati la Parchetul Militar, insa ei trebuiau citati la DIICOT, dupa preluarea dosarului de la procurorii militari.

Totodata, nicio persoana vatamata si niciun martor nu au fost citati la DIICOT, cu exceptia unor oficiali – Carmen Dan, Speranta Cliseru, Aurelian Badulescu si Alin Ionel Mastan.

In plus, spunea Giorgiana Hosu, nu au fost readministrate probele stranse de Parchetul Militar si nu au fost solicitate mai multe probe de natura tehnica, in conditiile in care o parte din inregistrarile video aflate la dosar nu au putut fi accesate.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Sfidand sanctiunile internationale, Coreea de Nord a testat un focos „de foarte mari dimensiuni”, conceput pentru rachetele strategice

Coreea de Nord a testat un focos "de foarte mari dimensiuni" conceput pentru o racheta…

7 minute ago

George Copos vrea sa reabiliteze telecabina si restaurantul de pe Tampa. Proiect de 11 milioane de euro

Dupa ani buni de asteptare, in care unul dintre simbolurile Brasovului parea sa fie parasit…

19 minute ago

Inca o lovitura aeriana impotriva unei baze militare pro-iraniene din Irak. Nici Israelul si nici SUA nu confirma atacul

Un nou „bombardament" a facut victime in cursul noptii de vineri spre sambata la o…

49 de minute ago

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

12 ore ago