„Dosarul de santaj al lui Basescu este POLITIC. Tinta este DNA”, considera un important editorialist

news

Cristian Campeanu, editorialist la „Romania libera”, crede ca dosarul pe care Parchetul General l-a facut lui Traian Basescu pentru santaj este unul politic. Ma mult, Campeanu este de parere ca acest dosar reprezinta si un atac la adresa DNA.

„Cum poate fi oprita urgia DNA daca nici Guvernul, nici Parlamentul nu pot face nimic iar Presedintele nu da semne deocamdata ca ar dori sa se implice? Singurul mod de a opri DNA este compromiterea ei si singurul mod de a o compromite este sa ‘dovedesti’ ca este o institutie corupta la randul ei pana la maduva, mancata pe dinauntru de metastaze oribile incat este dincolo de tratament iar singura solutie ramasa este euthanasia.

Dar care sa fie acest rau, aceasta tumoare maligna care sapa din interior DNA? Simplu. Tradarea principiului independentei si subordonarea politica.

Vreme de zece ani, politicienii corupti si partidele lor au acuzat pe toate vocile ca DNA este un instrument de represiune politica in mainile presedintelui, ‘politia politica a lui Basescu’, dar lamentarile lor neintrerupte nu au prins decat la un numar mic de oameni. De ce ar prinde acum, cand DNA se afla la cote record de incredere? Pentru ca, in disperare de cauza, oamenii din jurul lui Ponta vor demonstra, prin insasi persoana procurorului general, Tiberiu Nitu, ca subordonarea politica a Parchetului este cat se poate de reala, iar independenta Justitiei, o iluzie„, argumenteaza Campeanu in Romania Libera.

” Infractiunea de santaj retinuta in dreptul lui Basescu in legatura cu declaratiile facute de presedinte intr-o emisiune televizata despre Gabriela Vranceanu Firea nu are sens decat daca incrimineaza DNA. Lasand deoparte faptul ca probabil, Basescu ar deveni primul om din lume care santajeaza pe cineva in direct la televizor, singurul mod in care Basescu ar fi putut obtine in mod injust foloase nepatrimoniale sau patrimoniale prin afirmatiile sale, asa cum este definit santajul in Codul Penal, ar fi fost sa aiba puterea reala de a o constrange pe Firea intr-un fel sau daca ar fi avut acces la informatii compromitatoare despre aceasta pe care ar fi amenintat ca le da in vileag”, mai spune Campeanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: